endesa cop25

Cap de setmana de conclusions finals a la Cimera del Clima i l'Organització Mundial de la Salut (OMS) s'ha sumat al debat organitzat a la Facultat de Medicina de la Universitat Complutense de Madrid per avisar de l'amenaça que suposa per la salut, la crisi climàtica. Un aspecte que requereix de fortes inversions: "És necessari per l'adaptació del sistema de salut i per les intervencions bàsiques públiques que millori l'estat de salut de les persones", s'ha especificat en l'escrit final.

La directora de l'Aliança Global Clima i Salut, Jeni Miller, ha destacat novament "la voluntat política per assumir el repte i que els governs actuïn en matèria de salut climàtica". Algunes de les propostes són regular les emissions de carboni que beneficiaria una transició global, reduir els gasos d'efecte hivernacle, financiar els països en vies de desenvolupament a adaptar-se a aquests canvis i complir la promesa de destinar 100 mil milions de dòlars pel Fons Verd pel Clima.

637113136630090535

A la trobada, l'Alta Comissionada pels Drets Humans de les Nacions Unides, Michelle Bachelet, també ha insistit en què el canvi climàtic és "la major amenaça pels drets humans", també de la salut. Des de l'OMS es recorda que la salut és una de les conseqüències negatives més importants i sobretot perquè afecta a aquells més vulnerables "les dones i els nens".