És una qüestió de justícia que cada un dels joves d'aquest país pugui dir com a mínim un "Ok, boomer" a una persona adulta per cada cop que se l'ha fet callar "perquè no era prou gran ni amb prou experiència". 

I és que el mem de l'"Ok, boomer" s'ha fet viral perquè representa un estat d'ànim generacional, pel que tothom ha passat un moment o altre. És gairebé un crit d’atenció i frustració.

L’únic informe de Catalunya sobre joves a la televisió deia que el 2013 (sí, no està més actualitzat) ocupaven el 7% de mostra a teleinformatius i el 4,5% del temps d'intervenció (com t'has quedat?). Doncs durant la pandèmia, un de cada sis han perdut la feina, pagaran matrícules escandaloses per fer laboratoris a casa o seguiran sense poder-se independitzar. I si volen sortir a fer unes cerveses al carrer per evadir-se d'haver de viure amb els pares, diuen que els poden multar fins a 15.000 euros.

Però com que tot això ja ho sabeu, centrem-nos en el que és important. Si has sigut o ets jove, qualsevol d'aquestes frases t'ha tret de polleguera i mereixen un “Ok, boomer” de campionat.

1. "La música que escolteu ara és una merda". Aquesta és l’actitud bàsica i fonamental: desmerèixer tot allò que vingui després de la seva “època”. 

2. "La joventut d'avui en dia no sabeu el que és treballar”, diuen mentre veuen morir els sindicats i saben que els drets laborals estan trinxats.

Ok boomer Lede

La reacció a l'"Ok, boomer" sempre serà orgullosa i la majoria de cops protagonitzada per homes 

3. "Jo a la teva edat jugava tot el dia al carrer i no estava mirant la maquineta". Després intentaran que una persona jove els ajudi a entendre Whatsapp i es creuran absolutament tots els bulos que els hi arribin.

4. “Quan siguis més gran ja entendràs del que et parlo”, el sempre vàlid comodí davant la falta d’arguments.

5. “A la teva edat ja pensava a tenir fills”, però a vegades són ells qui no pensen que és pràcticament impossible que es donin les condicions òptimes per poder ser pares i mares joves. O directament no contemplen la possibilitat que no vulguin ser-ho.

En resum, és imprescindible saber escoltar el que pensa la gent jove i és necessari que la classe política comenci a entendre que són un subjecte i part de la societat. I perquè això passi els boomers han de callar i cedir espais. 

Si ets jove, no et tallis, respon.