Encara que el TSJC ha desautoritzat el toc de queda als 148 municipis que sol·licitava la Generalitat, sí que ha aprovat mantenir limitacions, com el màxim de 10 persones en reunions familiars o socials i reduccions d'aforament, a més del toc de queda a les 19 localitats amb més de 250 casos de Covid per cada 100.000 habitants.

Aquestes són les mesures anti-Covid vigents a Catalunya des d'avui i fins al 27 d'agost segons la resolució del Procicat:

Confinament nocturn

Entre 01.00 i 06.00 hores confinament nocturn als municipis de més de 5.000 habitants amb una incidència acumulada en els últims 7 dies igual o superior als 250 casos per 100.000 habitants, que són: Alcarràs, Amposta, Arenys de Munt, Badia del Vallès, Balaguer, Banyoles, Calafell, Celrà, Cervelló, Gelida, Manlleu, Martorell, Montblanc, Mora d'Ebre, Palafolls, Salt, Sant Feliu de Guíxols, Sarrià de Ter i Torroella de Montgrí.

Activitats socials


Límit de 10 persones en les reunions o trobades familiars i de caràcter social, tant en l'àmbit públic com en el privat, amb la recomanació de portar la mascareta sempre, tant en interiors com en exteriors, sobretot quan no s'estigui amb el nostre grup bombolla.

Esdeveniments


Limitació de 3.000 persones de capacitat màxima en l'aforament de grans esdeveniments, independentment de la capacitat del recinte o l'acte. En aquells més petits l'aforament queda limitat al 70% de la seva capacitat.

Espais públics

Reducció de l'horari de totes les activitats de manera que acabin com a màxim a les 00.30 hores, respectant 30 minuts més per desallotjar en les activitats recreatives musicals que ja tenen aquesta previsió per normativa. Limitació d'accés a espais públics com platges, parcs, etcètera, on es puguin produir aglomeracions de gent entre les 00.30 hores i les 06.00 hores. S'elimina la possibilitat de consumir menjar i begudes en grup a l'espai públic, fins i tot en espais habilitats.

Oci nocturn


Tancament de l'oci nocturn interior. La mesura no afecta espais exteriors com les terrasses. Finalització de totes les activitats a les 00.30 hores. Registre d'assistents obligatori (les dades han de guardar-se durant un mes per permetre la traçabilitat dels contactes en cas que hi hagi un cas de Covid-19). La disposició dels clients ha de limitar grups de màxim 10 persones en l'exterior, garantint la distància física d'1,5 metres entre diferents grups.

Cultura

Cinemes, teatres, auditoris, circs i sales de concerts i activitats de cultura popular i relacionades amb el joc: horari fins a les 00.30 hores, amb un màxim de 1.000 persones (per a sales de joc, 500). Amb ventilació reforçada, màxim 3.000 persones (1.000 per a sales de joc).

Restauració

Capacitat del 100% en l'exterior i 50% a l'interior. Horari màxim d'obertura fins a les 00.30 hores amb una limitació a 6 persones per taula a l'interior i 10 en les terrasses, tret que pertanyin a la bombolla de convivència, i 2 metres de separació entre comensals de taules diferents a l'interior i 1,5 en cas d'exterior i terrasses.

Comerços

70% d'aforament en petit comerç, establiments i centres comercials i mercats no sedentaris. Horari màxim d'obertura fins a les 00.30 hores.

Activitats extraescolars

Permeses totes les activitats formatives o educatives no reglades i d'esport escolar. Es poden fer d'acord amb el Pla d'actuació per al curs 2020-2021 per a centres educatius en el marc de la pandèmia per Covid-19 en relació amb les activitats extraescolars i les colònies i sortides escolars.

Equipaments cívics

Presencialitat en activitats cíviques i comunitàries fins al 70% de l'aforament garantint la ventilació mínima establerta.

Consum de tabac i similars

Prohibit fumar tabac a la via pública si no es garanteix distància de 2 metres entre persones. Tampoc es pot fumar en esdeveniments multitudinaris a l'aire lliure.

Assemblees d'entitats


Permeses amb 70% de l'aforament. De 1.000 a 3.000 persones segons condicions de ventilació de l'espai.

Feina

Es recomana als titulars dels centres de treball, públics i privats, que adoptin mesurades per a la reincorporació progressiva de la presencialitat dels llocs de treball i que fomentin l'ús del teletreball quan per la naturalesa de l'activitat laboral sigui possible.

 

Imatge principal: Toc de queda a Barcelona / Carlos Baglietto.