El descontrol nocturn a Gràcia no cessa i els veïns estan cada cop més indignats. Una nit més, l'eliminació del toc de queda per part del TSJC ha convertit la Festa Major del districte en l'escenari perfecte per celebrar botellons. A conseqüència d'això, la xarxa s'ha omplert de testimonis denunciant la insostenible i insòlita situació: "Això no ho havia viscut mai, i fa 21 anys que visc aquí", ha lamentat una ciutadana en unes declaracions a Betevé.  

Aquesta nit, el balanç de desallotjats - per no complir amb les mesures de protecció davant la covid-19 - per part dels Mossos d'Esquadra i la Guàrdia Urbana a Barcelona ha arribat a les 5.500 persones, 4.000 d'elles, concentrades en aquest barri de la capital catalana. 

 

EuropaPress fiestas barrio gracia botellones covid

Un gran nombre de persones a la Festa de Gràcia, sense mascareta que, recordem sí que s'ha de dur si no es manté la distància de metre i mig / Europa Press

 

Una Festa Major, cada cop més "degradada"

El rebombori de la nit, fins i tot, obliga alguns graciencs i gracienques a marxar durant les festes, d'altres deixen de gaudir de la celebració. Abans eren les festes del barri i els veïns les gaudien”, ha explicat una altra veïna a Betevé. 

 

 

"Descontrol i incivisme"

Les imatges així ho corroboren. Són diversos els veïns que han publicat vídeos i fotografies a Twitter exigint al govern municipal que actuï davant les mostres de "descontrol i incivisme". 

"Quan Barcelona i l'Ada Colau protegiran  els ciutadans? Nova nit de descontrol i incivisme a la Festa Major de Gràcia. Així no se surt de la covid-19", ha escrit un usuari de Twitter.

 

 

Molts coincideixen en un aspecte en concret: cal una major i més contundent actuació dels cossos policials i s'ha d'augmentar la vigilància un cop finalitzin els concerts que contempla el programa.

Recordem que, tot i que ja no hi ha toc de queda, les comissions organitzadores van decidir no allargar els horaris dels actes i, per tant, totes les aglomeracions es produeixen de manera espontània, per voluntat dels assistents. 

Brutícia al carrer

Així, la festa s'allarga fins a altes hores de la matinada i resulten en una acumulació de brutícia que, segons alguns testimonis, triga molt a ser recollida. 

"Normalment a les festes de Gràcia la policia passava a les 3 amb el cotxe escombra, com a tard. Són les 4 i sense notícia de ningú. Després xiularan a Colau i no sabrà què passa", ha declarat un altre veí, que també ha compartit la caòtica escena des del balcó de casa seva. 

 

 

 

 

"El que està passant a les festes de Gràcia és deplorable. S’entén la gresca fins tard, els concerts, l’alegria de la festa. Però això d’aquest any (amb gairebé nul·la vigilància policial) es tracta d’incivisme, salvatjada i destrucció", ha insistit una altra veïna.

 

 

Tot plegat, els obliga a tancar les finestres tot i les altes temperatures de l'estiu i esperar que els participants marxin i que la Festa Major - cada cop més malmesa per aquest tipus de concentracions - finalitzi.

 

barrio gracia fiestas toque de queda covid / efeAspecte d'un dels barris de Gràcia de l'aglomeració de gent fent botellons / EFE

   

Imatge principal: Dos agents de la Guàrdia Urbana de Barcelona en una de les aglomeracions al barri de Gràcia / EFE