Twitter ha anunciat una nova mesura contra aquells tweets que siguin contraris a la deontologia de l'empresa. A partir d'aquesta setmana, la plataforma alertarà i controlarà les piulades de líders polítics amb més de 100.000 seguidors i comptes verificats que considerin que hagin "trencat les normes de la companyia". Això afectarà líders espanyols com Pablo Iglesias (2.312.677 seguidors), Albert Rivera  (1.137.613 seguidors), Pedro Sánchez  (1.052.680 seguidors), Ada Colau (873.206 seguidors) o Gabriel Rufián (651.287 seguidors) .

En concret, abans que els usuaris puguin visualitzar els tweets, la plataforma enviarà una alerta a l'usuari en què s'advertirà que el contingut viola les normes. “Les regles de Twitter sobre el comportament abusiu s’apliquen en aquesta piulada. Tanmateix, Twitter ha determinat que per l’interès del públic el tweet estigui disponible", dirà la notificació. A partir d'aquí, l'usuari podrà acceptar visualitzar-ho o no.

Aquesta mesura és la mateixa que ja s'utilitza en els casos que hi ha contingut sensible o sexual.

Twitter, d'altra banda, també desestimularà aquestes piulades en els algorismes de la companyia i la barra de cerca perquè circulin entre menys persones. És a dir, els tweets afectats per la nova mesura no seran esborrats, però no apareixeran a les cerques ni es recomanaran als usuaris. L'empresa ha creat un equip especial encarregat de fer complir la nova política i determinarà si utilitzarà l’etiqueta en funció d’una sèrie de regles establertes. 

La nova política entrarà en vigor immediatament, però no és retroactiva, i no s'aplicarà a altres influents i líders polítics. Des de la companyia defensen que la nova política és un canvi important en els esforços de Twitter per equilibrar el seu "compromís ideològic amb la lliure expressió amb les demandes dels usuaris per millorar l'aplicació de regles contra l'assetjament, el discurs d'odi i altres conductes tòxiques". 

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat