Nova denúncia per presumpta agressió sexual contra Gérard Depardieu. Una decoradora va presentar divendres una demanda per agressió sexual per part de Depardieu en un plató el 2021. L'actor ja compta amb més d'una desena de demandes similars, entre elles l'actriu Charlotte Arnould, que va impulsar l'acusació contra Depardieu el desembre de 2020. L'advocada de la decoradora, Carine Durrieu-Diebolt, que també defensa Arnould, ha confirmat que han presentat la denúncia a la fiscalia de París i comprèn delictes d'agressió sexual, assetjament sexual i ultratges sexistes. Els fets es van produir durant el rodatge de la pel·lícula Les volets verts, i no haurien prescrit. 

Segons el relat de la víctima —una dona de 53 anys que era decoradora de plató— al digital francès Médiapart, que ha destapat el cas, l'actor de Cyrano de Bergerac hauria fet diverses declaracions durant el rodatge del film a París, el 10 de setembre de 2021, i després l'hauria "sorprès amb brutalitat" i l'hauria agafat per la cintura "pujant per l'estómac i fins i tot arribant als pits". Segons s'assenyala, l'agressió hauria estat interrompuda pel guardaespatlles de Depardieu. A banda, Médiapart també assenyala que una segona dona, de 33 anys, i tercera assistent de direcció del mateix rodatge acusa Depardieu d'haver-la tocat dues vegades "en el pit i les natges" el 31 d'agost de 2021, també a París. 

Depardieu, acusat d'agressió sexual

Gérard Depardieu acumula una desena de denúncies per agressió sexual, i és objecte d'una investigació preliminar a París per agressions sexuals el 2014 denunciades per un assistent de plató que en aquell moment tenia 24 anys. A finals de desembre l'actriu Hélène Darras també va presentar una denúncia contra l'actor per una agressió sexual el 2007. A més, a Espanya, la periodista i escriptora Ruth Baza va presentar a mitjans de desembre una denúncia davant la policia espanyola per una violació que suposadament es va produir l'octubre de 1995 a París.

D'entre les 13 denúncies contra Depardieu, figuren tant intèrprets com integrants dels equips tècnics de rodatge en produccions com la sèrie Marsella (Marseille, 2016-2018) de Netflix. Segons Médiapart, totes han fet relats semblants sobre la presumpta manera d'actuar de Depardieu i han explicat que els esdeveniments van ocórrer en públic. Inclouen tocaments sense permís, aprofitant-se del seu estatus de poder i fama, i una conducta agressiva per part de l'actor quan les seves víctimes intentaven rebutjar-lo.

A la defensa de Gérard Depardieu

Malgrat les crítiques i l'animadversió que ha acumulat l'actor francès d'ençà que va esclatar el cas, hi ha diverses personalitats que encara mantenen el suport a Depardieu. El passat mes de desembre, el diari francès Le Figaro, va publicar una tribuna en la qual van signar un total de 56 artistes per mostrar el seu suport a Depardieu, acusat d'abús sexual per 13 dones. Personalitats del món del cinema com els intèrprets Benoit Poelvoorde, Carole Bouquet, Charlotte Rampling, cantants com Jacques Dutronc i Carla Bruni i guionistes com Nadine Trintignant van denunciar el que consideren un "linxament" mediàtic contra l'actor.

En l'escrit, apuntaven que no poden "continuar callant" davant "del torrent d'odi que s'aboca sobre la seva persona, sense matisos, en la més completa amalgama i desafiant una presumpció d'innocència de la qual s'hauria beneficiat, com tothom, si no fos el gegant del cinema que és". En aquest sentit, reclamaven que sigui la justícia qui "faci la seva feina".