Els Bombers de la Generalitat treballen des de fa escassos minuts en un nou incendi que crema just al costat del Pont de Vilomara, unes flames que mantenen Catalunya en alerta en les darreres hores. Tal com informa el cos al seu compte de Twitter, almenys quatre dotacions i set mitjans aeris lluiten contra aquestes noves flames, que es troben al costat de l’antic abocador, a mig camí d’una pista que surt de la BV-1225 i afecten al voltant d'unes sis hectàrees. L'incendi, però, ja es troba estabilitzat. “La prioritat dels efectius és el cap-flanc dret de l’incendi; l’antic abocador se situa cap al flanc esquerre”, assenyalen els Bombers, que també apunten a les xarxes socials que actuen “amb contundència per intentar evitar un nou incendi forestal”.

 

🔴🔥 Incendi del Pont de Vilomara, prop de Manresa
 

🚒 Actualització: estabilitzat l’incendi del Bages

 

 

Protecció Civil ja s’ha afanyat a demanar a la ciutadania que no s’aproximi a la zona, per la perillositat que representa. Així mateix, el Servei Català de Trànsit ha pres la decisió de tallar la C-16 entre Castellbell i el Vilar i Sant Fruitós de Bages. El desviament en sentit nord es fa a través de la C-55; mentre que en sentit sud es fa per la C-16c i la C-25. Cal tenir en compte que s’està produint un dels escenaris més perillosos, que els Bombers ja havien alertat que s’havia d’evitar de totes totes: simultaneïtat de dos incendis en una mateixa zona.

Els Bombers ja havien informat que aquest dilluns s’encarava “una tarda molt crítica” pel que fa a l’incendi del Pont de Vilomara. Es devia a l’augment de temperatura que es produeix en aquestes hores del dia, a més de la incògnita sobre com afectaria el vent a les flames. Ara mateix 117 dotacions treballen en l’incendi actiu més gran que hi ha ara mateix al país, amb 10 dotacions aèries. Cap a les dues del migdia d’aquest dilluns, s’havia rebaixat el pla Emergencia2 a Emergència1, perquè la perillositat de l’incendi semblava que es rebaixava. Ara bé, des del Govern s’havia instat la població a quedar-se a casa per dos motius: la seguretat de les persones, i intentar evitar que apareguessin noves flames, com ha acabat passant. 

 

Aquest migdia el conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, ha sortit a donar informació sobre l’incendi del Pont de Vilomara de la mà de Francesc Boya, inspector dels Bombers. Tots dos han informat que en aquell moment les dotacions treballaven en el cantó dret de l’incendi. “El cap i la cua del flanc esquerre continuen continguts”, ha manifestat el cap del Departament. Han deixat tots dos molt clar que les flames estaven “contingudes”, però en cap cas controlades i ni tan sols perimetrades. I han insistit que aquesta tarda arribaven els moments més perillosos de l’incendi.