No hi havia cap dubta que la compra de Twitter per part d'Elon Musk provocaria tot un seguit de polèmiques generades pel complicat caràcter del multimilionari. Ara, pocs dies després que la compra es fes realitat després de molts estira-i-arronses entre la companyia i el creador de Tesla, la controvèrsia ja està servida: primer, ha posat preu a tenir el perfil verificat a Twitter, 8 dòlars al mes, i ara s'han fet públics els seus plans d'acomiadar a la meitat del personal que treballa per a aquesta xarxa social. Si en total Twitter donava feina a 7.500 persones fins a l'arribada de Musk a la companyia, l'empresari té la intenció de despatxar 3.700 treballadors. Així ho ha publicat Bloomberg i el magnate encara no ha fet servir la seva xarxa social ni per confirmar ni per desmentir aquesta informació. 

La meitat dels treballadors de Twitter, acomiadats 

Així, l'objectiu d'Elon Musk amb aquest acomiadament massiu, sumat al preu de tenir el perfil de Twitter verificat (el tic blau que surt al costat del nom de l'usuari per verificar la seva identitat, especialment en persones famoses a qui es pot suplantar la identitat), seria reduir els costos de la companyia que ha comprat l'última setmana per un valor de 44.000 milions d'euros. Segons ha publicat el mitjà especialitzat, la xifra inicial d'acomiadament seria 3.700, tot i que aquesta és provisional i podria variar segons les necessitats. A més, els treballadors que on siguin despatxats, hauran de tornar a l'oficina a partir d'aquest dilluns. Això suposa un canvi molt important pel personal de l'empresa, que des de la covid s'havia acostumat a treballar des de qualsevol part del món. 

A més, aquesta retallada massiva de personal seria imminent, i segons ha publicat també el diari econòmic Financial Times tindria lloc aquest divendres 4, si no abans. Cal tenir en compte que poques hores després de haver comprat la companyia ja havia deixat clar als seus treballadors que la seva realitat seria diferent a partir d'ara, fent-los treballar en projectes seleccionats. Per exemple, un d'aquest consisteix a oferir un servei de subscripció que verificarà els usuaris, augmentarà la visibilitat de les seves publicacions i els permetrà veure menys anuncis. Ja la setmana passada va revisar l'equip d'administració i va acomiadar executius que no li feien el pes, com ara Parag Agrawal, director fins llavors de Twitter. Ara, ja ha incorporat un grup d'assessors de confiança, entre els quals el seu advocat. 

La reacció de Trump a la compra de Twitter

Enmig de moltes veus en contra d'aquesta compra, per tot el que podria suposar pel futur d'una de les xarxes socials més populars arreu del planeta, qui si que s'hi ha mostrat a favor és Donald Trump, que havia estat expulsat d'aquesta plataforma després de les seves piulades animant als seus seguidors a assaltar el Capitoli de Washington el 6 de gener de 2021. Així va reaccionar en un missatge a la seva pròpia xarxa social anomenada The Truth Social: "Estic molt content que Twitter estigui ara en bones mans i que ja no estigui dirigit per llunàtics i maníacs d'esquerra radical que realment odien el nostre país".