L'home que va posar una nena de cinc anys en una banyera amb aigua bullent ha estat condemnat a dos anys de presó. El culpable, un veí de Terrassa de 23 anys i de nacionalitat mexicana, haurà d’indemnitzar la víctima amb 50.000 euros per les lesions causades per les cremades i no es podrà acostar a menys d'un quilòmetre de distància de la petita.

Els fets es van produir durant l'estiu del 2013, quan la menor ―que vivia a Ciudad Real― va anar a passar uns dies a casa la seva padrina a Terrassa. Al domicili va coincidir amb el jove, que era la parella de la dona. 

Cap a les tres de la tarda del 19 d'agost, l'acusat es va quedar al càrrec de la petita. En un moment donat i amb la intenció de "menyscabar la integritat física" de la nena, l'home la va posar fins a tres vegades en una banyera amb aigua bullent, provocant-li cremades de segon i tercer grau en el 18% del seu cos, dels genolls cap avall. 

La menor va haver de ser intervinguda per cirurgians plàstics i va estar a la UCI al voltant de 30 dies. Com a conseqüència de les lesions produïdes, la petita encara arrossega seqüeles: ha perdut en un 15 i 10% la mobilitat dels peus i conserva les cicatrius visibles de la vintena de punts de sutura.

El judici s'ha celebrat cinc anys després de l'incident i la sentència de la secció 22 de l'Audiència de Barcelona ha estat acceptada de conformitat per les dues parts. A favor de la defensa de l'acusat ha jugat el llarg temps d'espera per a la celebració de la vista i els 15.000 euros que va pagar a la víctima en concepte d’indemnització.