Van sortir tranquil·lament de l'escola, van agafar el tren i van marxar d'aventures. Però a Valldoreix els Mossos d'Esquadra els van trobar i els van tornar cap a casa seva. L'aventura va durar una hora i quart. 

El nen i la nena de 5 anys van fugir de l'escola Àngel Baixeras, del barri Gòtic de Barcelona. Després de dinar, els dos nens de P4 eren al pati jugant amb els companys. Eren les 13.20h. Deu minuts més tard, a les 13.30h, les monitores de menjador els troben a faltar i s'activa la recerca. Avisen la tutora i la resta de l'equip de mestres d'educació infantil. Els busquen per tot arreu. Revisen i regiren totes els racons de l'escola i els voltants del centre. Però no hi ha ni rastre dels dos nens.

La direcció alerta el Consorci d'Educació i els serveis d'Emergències i una hora i quart més tard, a les 14.45h, reben l'avís dels Mossos d'Esquadra que els han trobat a l'estació dels Ferrocarrils de la Generalitat a Valldoreix. Els nens van agafar el tren i van baixar a l'estació de Valldoreix, on viu el nen.

Com que el nen fa el camí de casa a l'escola cada dia amb transport públic sabia perfectament què havia de fer en tot moment. Això explica la rapidesa amb què arriben a Valldoreix. Els Mossos d'Esquadra sospiten que abans d'agafar els Ferrocarrils van agafar el Metro. I més tenint en compte que la parada de Ferrocarrils més propera que hi ha a l'escola és a plaça Catalunya. L'escola està al carrer Sotstinent Navarro, al costat de Via Laietana, i la parada de metro més propera és Jaume I. 

Els nens estaven bé quan els van trobar els Mossos. De fet, el nen estava tranquil perquè portava la nena a ensenyar-li casa seva. No estaven gens espantats. Els Mossos van portar els dos nens a la comissaria on els van anar a recollir els seus pares i la directora del centre i la seva tutora.

El Consorci d’Educació lamenta, en un comunicat, "profundament el que ha succeït" i ha obert un expedient informatiu per aclarir els fets i dirimir les possibles responsabilitats que se’n derivin.

La pregunta que encara no vol respondre ningú és com van sortir els dos nens de l'escola. Hi havia una porta oberta? La van obrir ells? Hi havia algun forat per on sortir?

Aquest matí hi havia una reunió a l'escola per analitzar tots els fets i revisar les mesures per evitar que torni a passar.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat