La seu de la Prefectura de la Unitat d'Intervenció Policial (UIP) a Moratalaz (Madrid) fa trenta anys que compta amb un restaurant il·legal al seu soterrani, segons publica The Objective. Es tracta d'un negoci il·legal regentat per set agents antiavalots. Aquests set implicats no operaven en aquest restaurant en el seu temps lliure, sinó que treien temps de la seva feina com antiavalots per fer de cuiners per elaborar menús diaris als seus companys i caps de la UIP. A més, a la seu s'haurien celebrat festes dels comandaments des de la pandèmia. 

Tot plegat hauria començat l'any 1989, en l'època anterior a la UIP, on els antiavalots es coneixen com a Companyies de Reserva General. Des d'aleshores aquell soterrani ha servit com un restaurat il·legal regentat pels mateixos agents. Fer-se càrrec d'aquest negoci ha estat una tasca demandada entre els mateixos agents, és a dir, era un secret a veus, però, per què? Segons informa el digital, treballar en aquest negoci il·legal eximeix de les principals funcions d'antiavalots i, per extensió, permet conciliar. 

El restaurant no compta amb cap llicència, ni s'ha pogut trobar en els llistats de l'Ajuntament de Madrid sobre inspeccions sanitàries d'hostaleria del 2022, tampoc d'anys anteriors. 

Gestió des de dins

El digital apunta que tot plegat funciona sota el coneixement del comissari en cap de la UIP, Francisco López Gordo. Teòricament, en el passat, els beneficis d'aquest negoci il·lícit s'utilitzaven per mantenir-lo en funcionament. Tanmateix, darrerament, s'ha utilitzat la recaptació del restaurant il·legal per comprar el menjar i l'alcohol de les festes que tenen lloc a la mateixa seu. Tot plegat hauria conduït a un desfasament de comptes que hauria deixat un forat de 3.000 euros. 

Males condicions 

A més d'il·legal, el restaurant no estaria en les condicions òptimes. Fonts de la policia han denunciat que "no passaria no un sol control de salubritat". Falta d'higiene en els estris o insectes a la pica, són algunes de les queixes sobre la higiene d'aquest soterrani. 

Festes a la seu

Segons informa The Objective, des de la pandèmia, el restaurant va començar a allotjar festes dels comandaments policials on corria l'alcohol. Des d'aleshores aquesta mena de festes s'hauria anat repetint. En el moment més àlgid de la pandèmia s'apunta que aquestes festes tenien lloc tots els divendres. 

Tot plegat es va convertir en un costum. Tant és així que els divendres van passar a ser un dia assenyalat i la manera d'organitzar la festa es va anar sofisticant. S'acondicionava l'espai, es preparava menjar i la festa discorria presidida amb el retrat de Felip VI. Tot a càrrec d'altres antiavalots a càrrec de servir i netejar en aquestes celebracions.