Aquest vespre un grup d'unes 50 persones contràries a les mesures que s'han aplicat per intentar contenir la propagació del coronavirus s'han manifestat a la plaça d'Espanya de Barcelona. La seva intenció era tallar el trànsit però agents de seguretat ciutadana dels Mossos d'Esquadra els han fet fora. S'han fet quatre detinguts.

En poca estona, diversos equips d'ordre públic de la policia catalana s'han desplegat a la zona i han fet pujar els manifestants a la vorera.

Els concentrats cridaven en contra de les mesures aprovades pel govern espanyol i català per intentar frenar la pandèmia del coronavirus. Els manifestants asseguren que el "coronavirus no existeix" i que tot plegat és un "invent per retallar llibertats". Alguns d'ells, fins i tot, ho vinculen al 5G, la nova tecnologia mòbil i d'internet que s'està desplegant a tot el món.

Moments de tensió

En un primer moment s'han viscut moments de tensió quan els negacionistes han ocupat el carril de circulació a la plaça d'Espanya, però efectius dels Mossos els han pogut retirar fins a la vorera. La Guàrdia Urbana de Barcelona també ha col·laborat en el dispositiu d'urgència, regulant el trànsit.

La policia de la ciutat ha desplegat els seus efectius d'ordre públic, UREP, però no ha sigut necessària la seva intervenció. Al voltant de dos quarts de nou s'ha pogut recuperar la circulació a la plaça.

Quatre detinguts

Més tard, els Mossos d'Esquadra han identificat i detingut a quatre persones que havien participat en la manifestació. Segons han explicat fonts policials a ElNacional.cat els quatre estan acusats d'un delicte d'atemptat contra els agents de l'autoritat.

En el primer moment de la concentració, els detinguts han donat cops als policies de Seguretat Ciutadana que volien retirar els negacionistes del mig de la plaça d'Espanya de Barcelona.