Les persones que vulguin sortir al carrer a partir de les 10 del vespre i fins a les 6 del matí amb el toc de queda vigent hauran de portar el "certificat autoresponsable de desplaçament", tal com ha informat el conseller d'Interior, Miquel Sàmper, en la roda de premsa que ha ofert aquest vespre.

El document, que en un primer moment i a causa d'un error del Govern, era el mateix que s'havia utilitzat durant el confinament, ha estat substituït posteriorment per una nou certificat que cal omplir digitalment i generar des d'aquest link. En el nou formulari s'hi ha afegit les noves raons que poden justifica les sortides durant el toc de queda.

Captura de pantalla 2020 10 26 a les 14.46.44

Captura del certificat que cal omplir per sortir durant el toc de queda i al qual s'hi pot accedir clicant al damunt

El document que va facilitar inicialment el Govern era el mateix que s'havia utilitzat durant el confinament de la primera onada de la Covid-19 i no incloïa algunes les raons que contempla el nou decret com a excepcions de les restriccions.

En cas de no disposar del certificat, caldrà portar "qualsevol altre document acreditatiu (mèdic, d'empresa...) que justifiqui el desplaçament per presentar-lo als controls policials", segons adverteix Interior a les instruccions que ha fet públiques.

Des d'Interior s'ha advertit que les persones que presentin aquest document es faran responsables de la veracitat de la informació que hi conté.