Els veïns de Múrcia han guanyat la batalla de l'AVE; finalment arribarà soterrat el 2020. El nou delegat del govern espanyol a Múrcia, Diego Conesa, va donar la notícia aquest divendres en una roda de premsa on va explicar que el tren entrarà soterrat a la ciutat, a cota de 8 metres, el segon semestre de 2020. D'aquesta manera, Conesa ha donat resposta a una demanda dels veïns de la ciutat que ha durat prop d'un any.

300 dies de protesta

El soterrament de les vies és una reivindicació històrica de la ciutat. Les administracions havien acordat que fos soterrat, però finalment el govern del PP va obrir la porta a que fos en superfície. Això va provocar manifestacions, moltes d'elles amb repressió policial i sancions de fins a 4.000 euros.

Murcia policia espanyola efe

Els populars van acordar la construcció d'una passarel·la i un mur, que el govern assegurava que era provisional, però els murcians es temien que no arribés mai el soterrament. Aquestes mesures encara dividien més la ciutat i deixaven aïllades les 100.000 persones que viuen a l'àrea sud de la ciutat.

La plataforma Soterramiento Murcia ha estat una de les primeres en celebrar la notícia de Conesa.