Com passa en tots els esdeveniments assenyalats, els controls policials es multipliquen. Aquest Sant Joan, però, des del depertament d'Interior de la Generalitat es posa especial atenció en la seguretat dels ciutadans perquè la revetlla coincideix amb la fase de represa i l'aixecament de les restriccions de mobilitat.

Des del Servei Català de Trànsit han estès els controls des d'aquest dilluns 22 fins el dijous 25 de juny, incloent la revetlla i la festivitat de Sant Joan, per evitar sortides -especialment nocturnes- sota els efectes de drogues o alcohol. Aquestes campanyes de control dels principals factors de risc de l'accidentalitat havien quedat suspeses arran de l'estat d'alarma. Ara, amb la seva finalització i l'increment de la mobilitat es tornaran a engegar.

Coincidint amb Sant Joan les Policies de Trànsit intentaran combatre la conducció sota els efectes d'alcohol o drogues a les carreteres i municipis de Catalunya. Es desplegaran els controls pel conjunt del territori i es faran de manera aleatòria i en qualsevol moment del dia per tal de conscienciar la ciutadania que aquesta problemàtica pot provocar accidents de trànsit mortals i greus.

Aquesta és la quarta campanya preventiva que es fa aquest any i se'n preveuen nou més.

Des de Salut, l'ull posat en Sant Joan

Preocupació per Sant Joan

La màxima responsable del depertament de Salut, Alba Vergés, va mostrar aquest cap de setmana en una entrevista a RAC1 "preocupació" però al mateix temps va remarcar que Catalunya està ara en una situació epidemiològica "bona". La consellera insisteix en demanar que es facin revetlles de "tipus familiar amb un màxim de 20 persones".

Des de salut es remarca el missatge de les mesures de prevenció que cal perdre per evitar contagis, i que passen per la distància de seguretat, el rentat constant de mans i l'ús de mascareta. "La nostra obligació és dir que ho podem fer tot, però no de cop i de la mateixa manera, i tenint precaucions a nivell individual i col·lectiu", ha afegit. També ha negat que, en la nova "etapa de represa" anunciada pel Govern dijous, s'estigui passant per davant l'economia a la salut, tot i admetre que hi ha d'haver "equilibris".

Revetlla sense gel hidroalcòlic

També es recomana no usar el gel hidroalcohòlic per la revetlla per netejar les mans si es volen llençar o manipular petards, perquè és inflamable. A més, Protecció Civil reforçarà el telèfon 112 d'emergències i gairebé en triplicarà les línies d'atenció la revetlla de Sant Joan.