La Guàrdia Urbana ha multat amb mil euros el conductor del patinet elèctric que circulava a més de 60 quilòmetres per hora per la Diagonal. Segons ha avançat la Cadena Ser, el jove ha estat sancionat amb 500 euros per circular per la vorera i amb 500 més per portar una acompanyant al vehicle.

Els fets van passar la segona setmana del novembre passat, quan diversos usuaris de Twitter van parlar d'uns joves que travessaven aquesta artèria barcelonina sobre l'aparell de dues rodes, sense casc i pel mig de la calçada. A l'altura de l'Illa Diagonal, un taxista ―que anava almenys a la mateixa velocitat― va enregistrar la parella amb el mòbil. La velocitat màxima en aquest punt és de 50 quilòmetres per hora, de manera que tant el taxi com el patinet elèctric superaven el límit en 10 o 20 quilòmetres per hora.

La policia va poder localitzar l'infractor, atès que havia deixat el DNI en una botiga com a penyora per poder provar el patinet elèctric abans de comprar-lo i després no l'havia tornat a l'establiment. El jove ja havia fet servir aquest sistema abans, quan havia tornat el vehicle passades diverses hores després del préstec.

La investigació continua oberta per identificar el conductor del taxi que va captar les imatges, que circulava a una velocitat gairebé 30 quilòmetres per hora superior a la permesa i que va gravar la parella amb el mòbil mentre l'avançava amb el vehicle.