Al voltant de les tres de la matinada d’aquest dissabte agents antiavalots dels Mossos d’Esquadra han entrat a la discoteca malauradament més coneguda de Catalunya, el Waka Sabadell, a Sant Quirze del Vallès. Equips de l’ARRO i agents de la Unitat de Seguretat Ciutadana (USC) de la comissaria de Sabadell han entrat a la discoteca per fer-hi una inspecció administrativa i de control amb l’objectiu de prevenir els habituals problemes d’aquesta macrosala de festes del Vallès, protagonista, gairebé cada cap de setmana d’enfrontaments, baralles i agressions sexuals.

 

Sota la batuta de l’inspector Felip Garcia, cap de la comissaria de Sabadell, un centenar d’agents han entrat a la discoteca i han aturat la festa. Totes les persones que hi havia a l’interior, unes 900, han estat identificades i escorcollades. La policia, després d’obrir els llums de la pista i d’aturar la música, per megafonia han explicat als assistents, molt joves, que s’estava duent a terme un dispositiu policial i que serien identificats. S’han identificat també tots els controladors d’accessos, vigilants de seguretat i treballadors de la discoteca. Si bé sí que s’han trobat petites quantitats de drogues, l’entrada s’ha desenvolupat sense problemes.

Concretament, i segons han informat aquest dissabte a la matinada els Mossos d'Esquadra, la inspecció a la discoteca ha acabat sense cap detingut, però amb 10 denunciats per tinença de drogues i 1 denunciat per falta el respecte als agents que estaven duent a terme la inspecció al local.

En l’operatiu, a més dels agents d’USC i de l’ARRO, també hi han participat guies canins. En el moment de l’entrada de la policia al recinte, alguns dels clients han llençat la droga que portaven, a terra, i si bé no es pot imputar a ningú, amb el rastreig dels gossos policia es pot recuperar i fer constar a l’informe de l’entrada a la discoteca. Un cop els clients han estat identificats i escorcollats han sortit a l’exterior, on era molt visible l’operatiu dels Mossos, i no s’han registrat incidents. Els joves lamentaven haver-se quedat sense festa a les tres; els més joves han trucat als pares per ser recollits i altres buscaven sales alternatives per acabar la gresca.

S’espera que durant el matí d’aquest dissabte els Mossos facin oficial el resum de l’operatiu, que no distarà molt del que s’ha pogut conèixer fins ara. A més del cap de la comissaria dels Mossos de Sabadell i dels seus comandaments, el comissari en cap del cos, Eduard Sallent, també ha visitat el dispositiu.

Última fase del setge a Waka

Aquest cop dels Mossos contra la discoteca Waka Sabadell és un pas més de la batalla que la policia catalana, en col·laboració amb les policies de Sabadell i Sant Quirze, tenen en marxa per posar en setge la discoteca després de tots els problemes d’inseguretat i incivisme que s’han registrat els darrers anys.

ARRO Waka 2
Furgonetes de l'ARRO dels Mossos a l'exterior de Waka Sabadell / Marc Ortín

Cada cap de setmana es fan controls per la zona, amb efectius d’ordre públic, per controlar els carrers properes a la discoteca. Aquesta matinada, però, és el primer cop que s’ha volgut donar un cop de puny sobre la taula i accedir a l’interior de la macrodiscoteca amb l’objectiu de trobar-hi armes, drogues i possibles irregularitats administratives.

Waka Sabadell, imant de problemes

Més enllà del darrer episodi, on un vídeo de contingut sexual amb una menor d’edat com a protagonista al mig de la pista de ball es va fer viral, i encara s’està investigant com un possible delicte d’agressió sexual, la discoteca Waka acumula molts incidents. Agressions sexuals, agressions dels vigilants de seguretat, apunyalaments i enfrontaments violents contra la policia.

El passat mes de setembre, a més, es va saber que Inspecció de Treball havia sancionat diverses empreses que donen servei a la discoteca per tenir porters i vigilants de seguretat sense contracte i menors treballant de manera il·legal. En total van haver de pagar una multa de 150.000 euros.

Més controls de locals d’oci conflictius 

La macrobatuda que aquesta nit han fet els Mossos d’Esquadra a la discoteca Waka Sabadell no és la primera que es fa en entorns d’oci també problemàtics. El mes de novembre la policia catalana, amb la col·laboració de la Guàrdia Urbana de Barcelona, van irrompre a la discoteca Brisas, un sala freqüentada per persones llatines, i on gairebé cada cap de setmana hi ha baralles. A principi de novembre un jove va ser assassinat d’una punyalada a l’exterior de la discoteca.

A Salou i a Reus, també abans de Nadal, i també amb reforç d’equips d’ordre públic, es van fer entrades en locals conflictius amb l’objectiu de buscar armes i drogues. Els Mossos tenen intenció d’anar repetint aquest tipus de dispositius a tots els locals d’oci del país que es detectin que poden ser conflictius per posar-hi ordre i intentar demostrar que no hi ha impunitat.