La guerra contra la delinqüència de baixa intensitat, la que genera més sensació d’inseguretat, ha portat els Mossos d’Esquadra a fer dispositius dirigits a pacificar zones complicades, com l’oci nocturn, per detectar la venda de substàncies estupefaents, localitzar i intervenir armes prohibides i instruments perillosos. Els locals de festa, bars o discoteques, han de ser també llocs segurs, i és per això que els Mossos els inspeccionen, quan tenen sospites que poden ser ecosistema de delinqüents, per evitar que la impunitat hi regni. Si la setmana passada es van fer entrades en tres discoteques de Salou, amb més de 150 identificats i diverses denúncies per armes i drogues, aquest cap de setmana era el torn de Reus. Més de 100 persones identificades i dos detinguts. ElNacional.cat ha acompanyat la policia en aquestes entrades.

 

Sota la batuta de la Unitat de Seguretat Ciutadana de la capital del Baix Camp, i en col·laboració amb la Guàrdia Urbana de Reus, la Policia Nacional i la Guàrdia Civil, els Mossos d’Esquadra han assaltat tres locals dels més conflictius de la ciutat. Al voltant de les dotze de la nit, agents dels quatre cossos han entrat en un local de sisha de l’avinguda del Pere el Cerimoniós i més tard s’ha entrat també en dos locals de l’entorn de la plaça de la Sardana, la zona zero de la ciutat de Reus, un dels punts amb més problemes d’inseguretat i queixes veïnals.

Més de 100 persones identificades: dos detinguts

En les tres entrades els Mossos d’Esquadra han identificat gairebé 100 persones, de les quals dues han quedat detingudes. Una l’ha detingut la Policia Nacional, per estar en situació irregular a l’Estat espanyol, pel que fa a la llei d'estrangeria, i un altre l’ha detingut els Mossos d’Esquadra. L’home arrestat per la policia catalana, de nacionalitat romanesa, tenia dues ordres judicials de detenció pendents de dos jutjats diferents. Una detenció per tràfic de drogues i una altra per haver conduït sota els efectes de l’alcohol.

image00005
Un dels locals d'oci inspeccionats pels Mossos d'Esquadra, a Reus / Foto: Laia Solanellas

També durant les identificacions, la Policia Nacional s’ha emportat dues persones estrangeres a la comissaria per tal de poder-los identificar i han localitzat nou persones amb la documentació d’Estrangeria amb irregularitats, i han estat citades per tal de donar-ne explicacions. En les tres entrades també s’han denunciat set persones per portar a sobre drogues. S’ha localitzat cocaïna, cànnabis i també tusibí, una substància de color rosa amb sobretot ketamina, que està barrejada també amb cafeïna i MDMA.

A més de les identificacions, les inspeccions també compten amb agents de la Guàrdia Urbana i de la Guàrdia Civil per tal de fer comprovacions administratives del local i també de la venda d’alcohol i tabac. La policia de la ciutat ha detectat deficiències en els locals i s’han aixecat dotze actes administratives diferents en els tres locals. En aquests operatius policials cada cos inspecciona en el marc de les seves competències, com per exemple, el compliment o no de la llei d'estrangeria l’assumeix la Policia Nacional, que és qui ha practicat la detenció per aquest tema.

Batuda Mossos d'Esquadra ARRO Reus - foto: Laia Solanellas
Un dels dos detinguts durant la batuda a Reus / Foto: Laia Solanellas

Batudes per evitar la impunitat

La batuda d’aquest cap de setmana a Reus és l’inici d’una campanya que es farà per tot el Camp de Tarragona, des d’aquest pont de desembre i també durant les vacances de Nadal, per lliurar la guerra a aquells llocs on fins ara semblava que hi regnava la impunitat i que els Mossos volen combatre. La policia ha notat que el tràfic de drogues i també l’ús d’armes blanques, alguns cops de manera interrelacionada, s’ha disparat els darrers mesos, sobretot, en zones d’oci, i s’ha decidit planificar aquests operatius com un pla de xoc per intentar evitar-ho. Per la idiosincràsia dels locals que s’han inspeccionat durant la nit d’aquest dissabte, els Mossos han desplegat efectiu d’ordre públic ARRO per assegurar els locals i que els agents de Seguretat Ciutadana puguin treballar amb seguretat. Durant les identificacions s’han denunciat dues persones per faltes de respecte als policies i una per desobediència.

🔴 FOTOS: Les batudes dels Mossos en bars de Reus