L’empresa Emergen-Disc SL és qui gestiona la coneguda i polèmica discoteca de Sant Quirze del Vallès, Waka Sabadell. La Inspecció de Treball de Catalunya els ha enxampat sense complir la normativa pel que fa a seguretat social, registre de jornada, treball de menors i prevenció de riscos laborals i els ha sancionat amb una multa que arriba als 150.000 euros.

La sanció, per temes administratius pel que fa a la llei de contractes, sembla una resposta de l’administració a l’estil Al Capone, disparant a la línia de flotació econòmica en no poder-los atacar per les altres problemàtiques que afecten a aquesta moguda sala de festes del Vallès: agressions, abusos sexuals, baralles tumultuàries... Aquestes sancions són el resultat d’una entrada de deu inspectors de la Inspecció de Treball de Catalunya a la discoteca que es va fer la nit del passat 30 de juliol amb la col·laboració dels Mossos d’Esquadra.

Porters sense contracte i menors treballant

La proposta de sanció és per l’empresa propietària i també per tres empreses subcontractades més, totes relacionades amb la discoteca Waka Sabadell. Uns 50.000 euros de multa són per l’empresa Emergen-Disc SL per no tenir cinc treballadors donats d’alta a la Seguretat Social i per incomplir la normativa laboral per registre de jornada, treball de menors i la prevenció de riscos laborals. També s’ha sancionat l’empresa Distribuciones Coralsa SL, que prestava el servei de control d’accés a la discoteca, amb 91.154 euros per tenir amb almenys tretze treballadors sense donar d’alta a la Seguretat Social, i per transgredir la normativa laboral en matèria de registre de jornada i de prevenció de riscos laborals. Només tres del setze treballadors d’aquesta empresa que estaven fent tasques de seguretat a la discoteca el dia de la inspecció estaven donats d’alta, un fet que pot arribar a ser considerat un presumpte delicte contra els drets de les persones treballadores tipificat en l’article 311 del Codi Penal i és per això que es va remetre a la Fiscalia informació sobre els fets.

A més, la ITC ha proposat sancionar dues empreses més subcontractades per la discoteca Waka Sabadell. En concret, l’empresa Not Over Yet SL, que hi prestava serveis d’accés i auxiliars, amb 3.510 euros per incomplir la normativa laboral en matèria de cotització a la Seguretat Social, registre de jornada i prevenció de riscos laborals. I per a l’empresa Bull Seguridad SL, que feia serveis de vigilància i protecció a la discoteca Waka Sabadell, la ITC ha proposat una sanció de 3.528 euros per incomplir la normativa de cotització a la Seguretat Social, registre de jornada i prevenció de riscos laborals.