La reunió del Consell de la Policia que s'ha fet avui al Departament d'Interior amb els sindicats dels Mossos i la cúpula política d'Interior ha acabat amb un acord per crear un grup de treball que enllesteixi tots els temes pendents que hi ha al cos, com ara el pagament de les hores extres i la convocatòria de noves promocions.

"Hem de treballar colze a colze per recuperar aquests drets", ha dit el conseller d'Interior, Miquel Buch, a la sortida de la reunió, mentre encara quedaven uns centenars de mossos manifestant-se a la porta. 

La reunió s'ha fet amb un miler de mossos d'esquadra a la porta de la conselleria fent pressió i reivindicant els drets laborals que van quedar retallats per la crisi i pel 155.

Es deuen tots els dispositius relacionats amb l'1 d'octubre i les eleccions del 21 de desembre. El que ja s'ha pagat en gran part són els dispositius dels atemptats del 17 d'agost de l'any passat.

El Govern va aprovar el 26 de juny una partida de 9 milions d'euros que s'està aplicant de mica en mica per pagar tot el que es deu als Mossos. I el mes de novembre es pagarà tot el dispositiu que es va activar per les eleccions al Parlament de Catalunya del 21 de desembre de l'any passat. La previsió és que aquestes festes de Nadal, Interior hagi pagat tot el que es deu en hores extres.

Interior assegura que la manifestació d'avui no és el que ha provocat aquesta previsió, perquè ja estava aprovada d'abans, tot i que alguns dels mossos encara no hagin cobrat les obres pendents. I asseguren que des d'ara i fins al gener s'anirà extingint el deute. Interior deu hores dels anys 2012, 2013 i 2014 també, aquestes a conseqüència de les retallades i la crisi.

Sobre les noves promocions, Buch ha recordat que tot just ara en comença una de 500 agents i que durant la Junta de Seguretat es va demanar dues promocions més de 750 agents al ministre de l'Interior Fernando Grande-Marlaska i que està pendent ara de la resposta del Ministeri d'Hisenda.

Sindicats i departament es reuniran la setmana que ve per començar a posar dates i negociar tots els temes pendents.