Un militant de Vox proper a l'entorn del franctirador va ser qui va donar l'alerta de la "voluntat manifesta" d'atemptar contra Pedro Sánchez. El detingut ―per qui l'Audiència de Barcelona ha decretat presó provisional sense fiança― assegurava a través de les xarxes socials que "tenia els mitjans" per dur a terme l'atac i que només necessitava ajuda en el "suport logístic", segons ha explicat aquest dijous el portaveu dels Mossos d'Esquadra, l'inspector Albert Oliva, en una roda de premsa a la comissaria de Les Corts.

L'Audiència de Barcelona ha confirmat la presó provisional per al tirador dictada pel jutjat d'instrucció 3 de Terrassa el passat 4 d'octubre, desestimant d'aquesta manera el recurs d'apel·lació presentat, on es demanava la llibertat també provisional de l'acusat al·legant que les manifestacions de l'home s'havien de contextualitzar dins "la problemàtica política de Catalunya". La demanda també afegia que tant la mare com la germana del detingut necessiten atenció perquè pateixen una demència senil la primera i esquizofrènia la segona.

La causa continua oberta pels delictes de conspiració per atemptar contra autoritat amb ús d'arma, delicte d'amenaces greus, delicte de tinença il·lícita d'armes, municions i explosius i un delicte d'odi.

La policia va detenir el tirador el passat 19 de setembre al seu vehicle, prop del domicili. L'home, un veí de Terrassa de 63 anys, actuava de forma individual i no pertanyia a cap col·lectiu d’ultradreta. Un militant de Vox proper a l'entorn de l'arrestat va ser qui va posar la denúncia, en detectar reiterades manifestacions ―missatges i notes de veu― de la voluntat de perpetrar un atac contra Sánchez en un grup de Whatsapp d’accés restringit.

PEDRO SANCHEZ atentado

En el registre del domicili de l'home, els agents van comissar 16 armes, algunes de les quals estaven "modificades". El tirador tenia permís d'armes en ús recreatiu i també tenia el permís C de possessió, perquè treballava com a vigilant de seguretat. Tanmateix, l'home tenia armes considerades "prohibides", o bé perquè no tenia llicència o bé perquè havien estat modificades.

El jutjat de guàrdia de Terrassa que va portar el cas va ser qui va decidir no traspassar les diligències a l'Audiència Nacional, ja que segons el tribunal no es tractava d'un presumpte delicte de temptativa terrorisme sinó de proposició d'homicidi amb l'agreujant d'autoritat.

Els Mossos van mantenir comunicar directament a la Moncloa les intencions del franctirador d'atemptar contra Sánchez.