Els Mossos d'Esquadra van detenir a mitjans de setembre un tirador de 63 anys que planejava atemptar contra Pedro Sánchez, segons ha informat Publico aquest dijous.

Manuel Murillo Sánchez volia venjar-se d'aquesta manera per l'ordre d'exhumació de les restes de Franco.

L'home va ser detingut a Terrassa on hi tenia fins a 16 armes de foc, incloent rifles d'alta precisió. A l'escorcoll del seu domicili es va localitzar un fusell d'assalt militar Cetme, un subfusell metrallador Skorpion vz. 61 i quatre rifles de precisió, i al cotxe guardava dues pistoles, una modificada i il·legal.

Es tracta d'un vigilant de seguretat privada i soci del Club de Tir de Terrassa, entitat que estudia expulsar-lo i que l'ha definit com un "tirador mediocre" en paraules del seu president a TV3. A més, Murillo tenia gran habilitat per modificar armes i era fill d'un alcalde franquista de Rubí

El digital comenta que Murillo té una personalitat obsessiva i un historial familiar de problemes psicològics. 

Ajuda i suport logístic

Público també recull que fins i tot va buscar còmplices per acabar amb "aquest roig de merda", segons les seves paraules, en un grup de WhatsApp. Tot i que no havia participat en actes violents, sí que freqüentava ambients d'ultradreta.

Precisament una usuària d'aquest grup de WhatsApp va donar el senyal d'alarma en veure que les paraules començaven a resultar creïbles i que va sol·licitar ajuda i suport logísitic per cometre un atemptat contra Sánchez. 

Tampoc tenia por: "Estic disposat a sacrificar-me per Espanya", havia escrit en aquest grup reduït en alguna ocasió.

Ara, Murillo està ingressat a la presó de Brians-2 on només arribar va confessar les intencions que tenia d'atemptar contra el president del govern espanyol. 

A presó des del 21 de setembre

L'home va ingressar en presó preventiva el passat 21 de setembre per decisió del jutjat d'instrucció 4 de Terrassa, després de ser detingut en relació a unes amenaces al president Pedro Sánchez.

Posteriorment, el jutjat d'instrucció 3 de Terrassa, en data 4 d'octubre, va ratificar la presó provisional comunicada i sense fiança.

La causa està oberta pels delictes de conspiració per atemptar contra autoritat amb ús d'arma, delicte d'amenaces greus, delicte de tinença il·lícita d'armes, municions i explosius i un delicte d'odi.