La trisindical de Mossos d'Esquadra ha remès avui un escrit a la sala social del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) per demanar-li que imposi una "multa coercitiva" al departament d'Interior si en els propers dies no fa test de Covid-19 a tots els agents del cos.

L'escrit, signat per l'advocat Javier Aranda, defensa que l'última decisió que el departament ha pres al respecte -delegar la realització dels tests en el sistema de salut pública- incompleix la mesura cautelar imposada per la sala social del TSJC el passat 5 d'abril.

Aquella decisió judicial estipulava que havia de fer-se la prova a tots els membres del cos, però la decisió del departament només contempla fer test a aquells agents que hagin tingut contacte amb altres contagiats o que presentin símptomes de la malaltia.

Des de fa un parell de dies els agents que romanien aïllats han començat a rebre trucades de diversos centres hospitalaris del sistema de salut pública perquè acudeixin a fer-se la prova.

"És una decisió que celebrem, però no és més que la demostració que no era cert que la Generalitat no pogués aplicar la mesura cautelar", diu el text, en referència a la posició que ha mantingut Interior en l'últim mes, quan segons la trisindical "es desentenia" de la imposició de fer els test als agents al·legant al TSJC que li era "impossible" actuar pel seu compte i al marge del Ministeri de Sanitat.

La trisindical segueix aspirant a què es faci el test PCR als 17.000 agents del cos i exposa en el seu escrit que les excuses que el departament ha anat donant per no realitzar la prova a la totalitat dels agents no se sostenen.

Al·leguen que la dificultat en l'aprovisionament de proves en què s'escuda la Generalitat no existeix perquè és "públic i notori" que les CCAA tenen competències per comprar test i que fins i tot la llei els empara per "fer-se amb els tests de mútues o entitats privades".

"Tot l'anterior ens condueix a punt fonamental: que la Generalitat, simplement, no pensa fer test a tots els agents dels Mossos d'Esquadra, per la qual cosa és necessària l'actuació d'aquest tribunal", resumeix el text presentat al TSJC.

La trisindical demana per això que es procedeixi a "la imposició o prevenció de multa coercitiva a l'Administració demandada, en la quantitat que el tribunal consideri convenient".

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat