La comissària de la regió metropolitana nord dels Mossos d'Esquadra, Alícia Moriana, ha fet balanç del dispositiu del cos durant la nit de divendres a dissabte, la primera en que es combinava el toc de queda, el perimetratge municipal i la determinació de les policies per començar a multar els incompliments. En una entrevista al 3/24, la comissària ha detallat que durant la nit "s'han aixecat unes 400 actes" a Catalunya, xifra que suposa més del doble de les 170 que es van aixecar la nit anterior.

Segons el cos, "la ciutadania, de forma general, està complint i fa el que toca", i és per això que ha agraït "el seu esperit cívic i responsable".

Tal i com ha detallat la comissària, "a la majoria, un alt percentatge" dels ciutadans als que se'ls ha aixecat acta ha estat "per no complir les restriccions de mobilitat i de forma més anecdòtica per no portar la mascareta, saltar-se el confinament, beure al carrer, fumar sense distància o no complir els horaris dels establiments". Moriana ha explicat que els Mossos "tenen la vessant coercitiva" amb les actes i les multes, però ha destacat que actuen "amb esperit pedagògic".

La comissària ha explicat que les mesures impulsades pel Govern ha fet també que "s'hagi reduït" molt el nombre de gent que beu al carrer, les festes i els botellons. Igualment, ha confiat que els controls que mantenen coordinats amb les policies locals funcionin adequadament i ajudin a garantir el compliment dels confinaments perimetrals.

Uns aldarulls no previstos

En aquesta mateixa entervista, Moriana ha admès que els aldarulls i saquejos que van tenir lloc aquest divendres a la nit al centre de Barcelona no se'ls esperaven, i van haver d'adequar la seva reacció sense preveure-la. "Érem conscients que hi havia una concentració feta per xarxes i teníem sospites que podrien haver crepuscles de persones amb caire més radical però no havíem previst la violència que aquestes persones han exercit", ha admès la comissària.