El sindicat de Mossos d'Esquadra Fepol ha denunciat que una de les dues patrulles del cos destinades a la Cerdanya no va poder acudir divendres a la nit a un incendi de Puigcerdà perquè havia d'estar custodiant els jutjats de la ciutat i no es podia moure.

El foc, que es va originar al segon pis d'un bloc de pisos del centre de la ciutat, va acabar amb 11 ferits lleus, entre els quals s'hi trobava un nadó de vint dies, i una desena més de persones  va haver de ser atesa 'in situ' per inhalació de fum.

"Edifici en flames a Puigcerdà. Dues patrulles de Mossos per tota la Cerdanya. Gent atrapada, 6 persones trasllades a l'hospital amb un menor de 20 dies. Una patrulla de Mossos al lloc i l'altra patrulla custodiant els jutjats, sense poder moure's", ha indicat Fepol.

El mateix sindicat també denuncia que el cos està "sota mínims" després que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha requerit els Mossos per vigilar les portes de totes les institucions judicials de Catalunya després que els CDR, en una acció de protesta, aboquessin fems davant 20 jutjats catalans.

Un altre sindicat dels Mossos ha denunciat també a través de les xarxes socials que "no podem desatendre la ciutadania" i han posat especial èmfasi en el fet que la situació "és insostenible". I han demanat que hi posin "seny i proporcionalitat".