Almenys 12 persones han mort en un tiroteig en un bar de la localitat californiana de Thousand Oaks, segons han informat avui les autoritats nord-americanes. 

L'autor del tiroteig és David Long, un exmarine de 28 anys, ha mort dins el bar Borderline, on va començar l'incident entorn de les 23.20 h (hora local). Entre els morts hi ha un agent de la policia.

Segons ha informat Geoff Dean, el xèrif del comtat de Ventura, on hi ha el local, hi ha almenys una desena de persones ferides. Dean ha afegit que el seu "número dos" és un dels morts.

El tiroteig ha tingut lloc en un local, el més gran de música en directe de la zona, on se celebrava una festa country per a universitaris. Un testimoni ha explicat que ha vist com un home, amb barba i barret, ha llançat granades de fum i ha atacat un vigilant de seguretat abans de començar a disparar indiscriminadament.  "La gent mirava de sortir per les finestres", ha afegit.

tiroteig amb mort a California Efe
Thousand Oaks és a uns 60 quilòmetres al nord-oest del centre de Los Angeles i no gaire lluny de les zones acomodades de Calabasas i Malibú.

Dels tirotejos més mortífers

L'atac d'avui és un dels tirotejos més mortífers registrats els darrers vint anys als Estats Units. El més greu va tenir lloc l'1 d'octubre del 2017 a Las Vegas, quan un home, des de l'hotel on s'allotjava, va disparar contra els assistents a un concert de country i va assassinar 58 persones abans de treure's la vida.