Els Bombers de la Generalitat han treballat aquesta matinada en l’incendi en un pis del carrer de Sant Joaquim de Santa Coloma de Gramenet, a tocar del riu Besòs. Segons les primeres informacions, tres homes de nacionalitat georgiana, d'entre 25 i 30 anys, han mort i quatre més ha resultat ferides de diversa consideració. Es desconeix les edats i les nacionalitats de les persones que han mort en aquest incendi. L'avís és de dos quarts de cinc de la matinada.

Diversos focus de l'incendi

A hores d’ara els bombers segueixen treballant a la zona de les flames per ventilar la resta de l'edifici afectat per les flames. Segons ha informat el consistori de la localitat, l'habitatge, de tres plantes, està situada en el número 23 del carrer de Sant Joaquim, gairebé a la frontera amb Barcelona. Els Mossos d’Esquadra han obert una investigació per aclarir les causes d’aquest incendi mortal a l’àrea metropolitana de Barcelona.

 

 

Segons ha pogut saber ElNacional.cat, no es descarta que pugui ser intencionat, ja que s'han trobat diversos focus de l'incendi, un fet que complica la investigació. A més, part del bloc de pisos estava ocupat. La Divisió d'Investigació Criminal dels Mossos es farà càrrec de les investigacions i la Unitat Central d'Inspeccions Oculars (UCIO) s'encarregarà de revisar el lloc dels fets, quan els Bombers permetin accedir-hi.

Tres morts a l'incendi de Santa Coloma

En arribar, els Bombers han localitzat un incendi, les causes del qual es desconeixen i que estan investigant els Mossos, que afectava la sala de comptadors de l’edifici, a la planta baixa, així com la segona planta. Al replà del primer pis s’ha localitzat el cos sense vida d’una persona. Més amunt, al replà de la segona planta, s’ha localitzat la segona víctima mortal. La tercera persona sense vida s’ha localitzat dins de l’habitatge afectat.

A la part posterior d’aquest mateix pis, han trobat una dona amb cremades al cos, que ha estat extreta de l’habitatge i transferida al personal sanitari de Bombers i del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM), que l’ha evacuada en estat crític a l’Hospital de la Vall d’Hebron.

El Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) també ha atès quatre persones més; una d’elles, un home de 71 anys, donat d’alta in situ. Les altres dues, ferides lleument, han estat evacuades a l’Hospital de l’Esperit Sant, de Santa Coloma de Gramenet. Es tractava d’un home de 31 anys i d’una dona de 30. El SEM, en total, hi ha desplaçat tres unitats de comandament, dues de Suport Vital Avançat, tres unitats bàsiques i una de Suport Logístic.

Un edifici problemàtic

Segons ha pogut saber ElNacional.cat, en aquest bloc de pisos hi havia hagut molts problemes. Gairebé la meitat dels veïns havien ocupat de manera il·legal els apartaments i els enfrontaments entre ells eren habituals. De fet, un d'ells havia generat molts incidents per la seva actitud hostil envers els altres.

 

 

Diumenge passat, aquest veí va sortir del seu apartament amb un ganivet a la mà i va amenaçar de mort dues persones de la planta baixa, de nacionalitat cubana. Aquella mateixa nit va ser detingut, però els veïns l'han vist parlant avui amb la policia poc després que originés l'incendi i alguns pensen que el causant d'aquest succés ha estat ell.

Els Mossos estan investigant sobre això, cal destacar que aquest veí és un dels molts ocupes que han entrat de manera il·legal en aquest edifici del carrer Sant Joaquim de Santa Coloma de Gramenet.

Sense afectació a l'estructura del bloc

L’incendi ha quedat totalment apagat quan faltaven pocs minuts per la cinc de la matinada. A partir d’aquell moment, els Bombers de la Generalitat han començat a ventilar el bloc i a revisar l’edifici. S’ha descartat cap afectació estructural a causa del foc.

Unitat Central d'Inspeccions Oculars

En paral·lel, s’han activat les companyies de serveis perquè inspeccionin l’estat de les instal·lacions. Com a mesura preventiva, s’ha tallat el subministrament elèctric i de gas de tot l’edifici.