La mortalitat a les carreteres catalanes fins al mes d'agost d'aquest any, marcat pel descens de la mobilitat per les restriccions del coronavirus, ha caigut un 41,8%, en passar de 122 morts en el mateix període del 2019 a 71, si bé ha repuntant lleugerament en camions i furgonetes.

Segons dades del Servei Català de Trànsit (SCT), fins al 31 d'agost han mort a les carreteres catalanes un total de 71 persones -en 63 accidents-, de les quals 14 eren motoristes -van ser 37 l'any passat-, cinc ciclistes -7- i set vianants -vuit-.

Tot i la caiguda de la sinistralitat viària, en un context de descens generalitzat del trànsit per les restriccions imposades per prevenir el contagi del coronavirus, entre el gener i l'agost d'aquest any ha repuntat lleugerament la mortalitat en vehicles pesats.

En concret, segons les dades de l'SCT, hi ha hagut sis morts en accidents de camió -per cinc l'any passat- i vuit amb furgonetes -van ser 7 el 2019-, davant del que Trànsit ha insistit a recordar la importància del manteniment dels vehicles i que els conductors parin a descansar cada dues hores.

Del total de 71 víctimes mortals, un 53,5% (38) es van produir en cap de setmana. A més, dels 63 accidents mortals, 27 (el 43%) es van produir amb un únic vehicle implicat, davant el 35% de l'any passat.