Una anciana de 90 anys ha mort atropellada per un patinet elèctric a Esplugues de Llobregat (Baix Llobregat). Segons ha avançat El País, l'incident es va produir en un dels carrers del municipi quan l'aparell de dues rodes en el qual anaven dos joves va xocar amb la dona, tirant-la a terra. La víctima va ingressar molt greu en l'hospital amb un fort cop al cap ―conseqüència de l'impacte amb el terra― i després de diversos dies sota cures mèdiques va morir a causa de les ferides rebudes.

Aquest cas és la primera mort d'un vianant per l'atropellament d'un patinet elèctric a Espanya. Segons explica el rotatiu, el patinet circulava a poc més de 30 quilòmetres per hora, just en el límit de la velocitat permesa per a aquest tipus de vehicles. Els fets van ocórrer el passat mes d'agost a la rambla del Carme d'aquesta localitat, una gran avinguda amb espai tant per a vianants com per a trànsit rodat.

Els dos joves que viatjaven al patinet s'enfronten a una pena per un delicte d'imprudència greu amb resultat de mort. L'incident no pot considerar-se un delicte contra la seguretat viària, ja que aquest tipus d'aparells no estan considerats un vehicle a motor.

La normativa

La normativa sobre patinets elèctrics i segways ―considerats vehicles de mobilitat personal (VMP)― només els permet circular a un màxim de 30 quilòmetres per hora i per carrers de límit 30 d'un sol carril. En cas de tractar-se d'una via més gran, com per exemple la Diagonal, els aparells estan obligats a circular pel carril bici habilitat, sigui a la vorera o a la calçada.