Quatre persones han mort aquest dimecres quan intentaven arribar a les costes espanyoles en una pastera. Concretament, les quatre persones que han perdut la vida haurien estat obligades a saltar al mar des d'una embarcació semirígida en arribar a la riba de la platja de Camposoto, al terme municipal de San Fernando (Cadis). Fonts de la Delegació del govern espanyol expliquen que es tracta d'una embarcació que transportava a més d'una trentena de migrants i que ha fet dues parades. Primer, a la platja de Camposoto on han obligat a llançar-se al mar a 27 dels migrants, quatre dels quals han mort com que no han aconseguit arribar a la costa.

Després d'aquesta primera parada, l'embarcació s'ha dirigit a la zona de Sancti Petri, a Chiclana de la Frontera, i un cop davant d'aquesta zona costanera han obligat a llançar-se al mar als altres vuit ocupants que encara eren a l'embarcació, que han estat rescatats, encara que quatre d'ells han estat traslladats a l'hospital amb hipotèrmia greu. Un dels migrants ha explicat que inicialment s'havien negat a llançar-se a l'aigua, com havien fet els altres ocupants, però els pilots els van obligar a fer-ho després amenaçant-los amb un ganivet, segons fonts de Creu Roja. Posteriorment, els pilots de l'embarcació han fugit mar endins. Policia Nacional, Guàrdia Civil i Salvament Marítim, així com equips d'atenció de Creu Roja, han acudit a la zona per a atendre els immigrants i iniciar la recerca sobre el succeït.

Segons les primeres informacions de Diari de Cadis, aquestes llanxes són les que els narcotraficants usen normalment per introduir droga i podrien haver llançat aquestes persones al mar per evitar la intervenció de les autoritats. L'embarcació hauria pogut fugir gràcies a la potència dels motors, ja que estàs embarcacions semirígides solen usar grans motors per a poder fugir de les autoritats. Els fets, que s'han produït al voltant de les 13 hores d'aquest dimecres, s'han donat amb gran rapidesa, quan el pilot de l'embarcació ha llançat al mar a tots els ocupants entre les platges de San Fernando i Chiclana. Els quatre morts no haurien pogut arribar a la platja nedant, mentre que els hospitalitzats presenten un quadre d'hipotèrmia.