Aquest divendres la Generalitat publicava oficialment l'ordre de tancar bars i restaurants per evitar l'expansió del coronavirus. Fins d'aquí a 15 dies només està permès servir menjar per endur-se, però tal com ja va explicar ElNacional.cat, no tots els establiments van seguir aquesta recomanació. Algunes cafeteries van decidir mantenir les persianes aixecades tot i les ordres de l'executiu.

Un cas especial és el del restaurant El Mordisco de Barcelona, situat al passatge de la Concepció, entre la rambla de Catalunya i el passeig de Gràcia. La seva propietària, Rosa Esteva, s'ha negat a tancar i inclús publicita obertament que s'hi pot anar a menjar. Segons argumenta i ha explicat aquest dissabte en una entrevista a RAC1, la seva empresa ha comprat una màquina amb un filtre anticontagis verificada de més de 30.000 euros que assegura que és un lloc "més segur que l'avió, els supermercats o el transport públic".

Així doncs, Esteva està convençuda que el seu establiment és un lloc segur i lliure de contagis i el manté obert tot i ser conscient de les conseqüències. "Fa 34 anys que vam obrir el primer Mordisco i sempre hem pensat en el benestar dels nostres clients. Us hi esperem", han publicat a les xarxes.

Sense por de la policia

La propietària ha dit no tenir por de si la policia va al local per tancar-lo i ha assegurat que, si ho fan, els preguntarà si tenen alguna manera de demostrar que el lloc no és segur. "Si m'obliguen a tancar, tancaré, però definitivament. I hauré de fer fora tots els treballadors. El meu restaurant és com un quiròfan", ha explicat.

Restaurant el mordisco  - el mordisco

Foto: Restaurant El Mordisco de Barcelona / El Mordisco

D'aquesta manera, el restaurant vol protestar contra les noves restriccions de Salut que, al seu entendre, posen en risc la supervivència de molts hostalers i del sector. Esteva considera que la nova normativa s'ha fet en un àmbit molt general, sense tenir en compte aquells empresaris que "vetllen per la seguretat dels clients i els negocis".

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat