Aquest divendres la Generalitat publicava oficialment l'ordre de tancar bars i restaurants per evitar l'expansió del coronavirus. Fins d'aquí a 15 dies només està permès servir menjar per endur-se, però tal com ja va explicar ElNacional.cat, no tots els establiments van seguir aquesta recomanació. Algunes cafeteries van decidir mantenir les persianes aixecades tot i les ordres de l'executiu.
Un cas especial és el del restaurant El Mordisco de Barcelona, situat al passatge de la Concepció, entre la rambla de Catalunya i el passeig de Gràcia. La seva propietària, Rosa Esteva, s'ha negat a tancar i inclús publicita obertament que s'hi pot anar a menjar. Segons argumenta i ha explicat aquest dissabte en una entrevista a RAC1, la seva empresa ha comprat una màquina amb un filtre anticontagis verificada de més de 30.000 euros que assegura que és un lloc "més segur que l'avió, els supermercats o el transport públic".
Així doncs, Esteva està convençuda que el seu establiment és un lloc segur i lliure de contagis i el manté obert tot i ser conscient de les conseqüències. "Fa 34 anys que vam obrir el primer Mordisco i sempre hem pensat en el benestar dels nostres clients. Us hi esperem", han publicat a les xarxes.
Sense por de la policia
La propietària ha dit no tenir por de si la policia va al local per tancar-lo i ha assegurat que, si ho fan, els preguntarà si tenen alguna manera de demostrar que el lloc no és segur. "Si m'obliguen a tancar, tancaré, però definitivament. I hauré de fer fora tots els treballadors. El meu restaurant és com un quiròfan", ha explicat.
D'aquesta manera, el restaurant vol protestar contra les noves restriccions de Salut que, al seu entendre, posen en risc la supervivència de molts hostalers i del sector. Esteva considera que la nova normativa s'ha fet en un àmbit molt general, sense tenir en compte aquells empresaris que "vetllen per la seguretat dels clients i els negocis".