Un treballador ha mort en un accident durant el muntatge del Mobile World Congress (MWC), al recinte Gran Via de Fira de Barcelona. Segons ha informat l'organització firal, l'accident s'ha produït aquest dilluns durant la descàrrega de material pesat d'un camió "per causes que s'estan investigant". El treballador ha perdut la vida a l'Hospital de Bellvitge, on ha estat traslladat per la gravetat de les ferides. Fira de Barcelona ha lamentat "profundament" els fets i ha traslladat les condolences a la família. Es tractava d'un empleat d'una empresa especialitzada en càrrega i descàrrega.

Aquest dilluns hem sabut que el rei Felip VI i el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, inauguraran dilluns vinent el MWC — després d'assistir diumenge al sopar de benvinguda, segons fonts de l'executiu estatal. Com en les dues edicions anteriors, s'espera que ambdós estiguin acompanyats per l'alcaldessa Ada Colau i el president Pere Aragonès. El sopar tindrà lloc al Museu Nacional d'Art de Catalunya (MNAC) i l'obertura del congrés serà al recinte firal de l'Hospitalet de Llobregat, amb un recorregut per alguns dels expositors.

El Mobile World Congress 2023

La patronal de la indústria del mòbil que organitza el MWC, GSMA, confia que l'edició d'enguany sigui semblant a la d'abans de la pandèmia i ocupi els vuit pavellons de Fira de Barcelona. "Tornarem a omplir el recinte", va remarcar el conseller delegat de GSMA, John Hoffman, en una entrevista amb Efe a finals de gener. L'organització preveu reunir unes 80.000 persones i generar un impacte econòmic superior als 350 milions d'euros a la capital catalana. 

Un total de 333 firmes i empreses emergents catalanes participaran enguany tant al MWC com al 4YFN, que se celebraran la setmana vinent a Barcelona. Concretament, setanta companyies, centres tecnològics i entitats comptaran amb un aparador al congrés mundial de mòbils, mentre que les 263 restants ho faran al 4YFN. El conseller d'Empresa i Treball, Roger Torrent, ha informat que el Govern promourà la participació de 104 firmes i empreses emergents a l'esdeveniment — un 20% més que l'any passat. "El MWC és un claríssim tractor de talent i empreses del país, és un epicentre de connectivitat i una via d'entrada tant pels negocis com pels inversors", ha indicat Torrent, abans d'afegir que "l'objectiu és acompanyar el teixit empresarial del país i apostar per totes aquelles idees disruptives catalanes". Així, la Generalitat tindrà un aparador sota el lema "Quan la intel·ligència artificial connecta amb les persones".