El perruquer català Raffel Pagès ha mort als 78 anys. El compte d'Instagram de la cadena de perruqueries que havia fet créixer aquest empresari barceloní ho ha confirmat: "Lamentem comunicar la pèrdua del nostre estimat Raffel Pagès. Avui, la perruqueria també plora la pèrdua d'un gran mestre, una gran persona i un gran amic de tots. Estarà sempre en els nostres cors i les nostres ànimes per sempre. Descansa en pau". A més, també acompanyen aquestes paraules amb una imatge de l'artista en els seus inicis en el món de la bellesa i l'estilisme.

Raffel Pages joventut

Raffel Pagès en una imatge d'arxiu

Pagès va inaugurar el seu primer saló de bellesa a Barcelona i va créixer més enllà de Catalunya amb una cadena per tot el territori espanyol que l'havia portat a obrir fins a 80 centres amb 300 persones al seu càrrec actualment. El perruquer es va formar a Carita de París, la millor perruqueria mundial dels anys cinquanta i seixanta formada per dues germanes franceses de Tolosa. Les Carita van obrir una escola d'estètica per ensenyar l'art de la bellesa i de la perruqueria. En paral·lel, també van llançar la seva pròpia gamma d'articles de cura per a la pell i el cabell que Pagès va decidir importar el model a Catalunya.

El seu primer saló de bellesa el va inaugurar l'any 1975 a Barcelona, al carrer de la Reina Elisenda, número 16. Posteriorment, l'any 1992, Pagès va marcar un punt d'inflexió en la seva carrera amb l'obertura de l’institut de perfeccionament, dedicat a la formació dels seus col·laboradors i, actualment, un centre formatiu de tots aquells que vulguin créixer en aquest sector.

Comertia, l'associació empresarial de la qual forma part aquesta cadena de perruqueries, ha recordat Pagès com "un home fet a ell mateix", referent del sector de la perruqueria i impulsor de centres de formació i també ha destacat el seu mèrit: "Fill de perruquer, tenia facilitat en tot allò relacionat amb la creativitat, escriure, pintar, esculpir o realitzar un pentinat". El comunicat no ha detallat les causes de la seva mort. La cadena de perruqueries està actualment a mans de les seves dues filles, Carolina i Quionia, que seguiran tirant endavant el negoci.

Fotografia de portada: imatge amb la que han confirmat la mort de Raffel Pagès la cadena de perruqueries.