La dobladora catalana María Dolores Gispert que va posar veu a actrius com Whoppi Goldberg o Kathy Bates en el cinema i a personatges de televisió tan inoblidables com Pippi Calcesllargues ha mort aquest dissabte als 84 anys, segons ha informat el sindicat d'artistes de doblatge de Madrid (ADOMA) en el seu compte de Twitter.

"Ens informen de la mort de María Dolores Gispert. Volem fer arribar tot el nostre afecte a familiars, companys i amics. DEP", diu el missatge.

Gispert es va donar a conèixer com a locutora a Ràdio Barcelona per després iniciar-se en el doblatge de pel·lícules a mitjans dels anys quaranta.

La veu de Hollywood

La catalana, que provenia de família d'artistes, va participar en cintes mítiques, com Irma la dolça, Bonnie & Clyde o Duel a mort a OK Corral, i també va doblar una de les replicants de Blade Runner, interpretada per Joanna Cassidy.

Pippi Langkous Hans Petter Anefo

Pippi Långstrumpf o Pippi Calcesllargues / Hans Petter (Anefo)

Va prestar la veu també a dives de Hollywood com Carol Lombard i Darlene Love.

També va ser directora de doblatge, tasca que va exercir al mateix temps que posava veu a Whoopi Goldberg en El color púrpura i també a La llista de Schindler.


Segons publica la pàgina web ElDoblaje.com, l'artista va prestar la veu a Kathy Bates en nombroses ocasions, en cintes tan recordades com Titanic.