La companyia de cerveses artesanes de Sabadell The Goover, que va néixer amb esperit nòmada, com a part d'un nou projecte intenció de recuperar i experimentar en les seves fórmules amb cerveses tradicionals i estils poc habituals, i poder així gaudir de tots matisos possibles, presenta la seva nova creació. Amb nombrosos premis, les seves cerveses Cream Ale i Saison Mikshake IPA ja ostentaven una forta presència entre el negoci de l'artesania a Catalunya i ja havia fet el salt internacional. Ara, per posar la cirera al pastís, presenten Monk Style, la seva aposta amb estil belga.

🧀🍴 Les 7 tapes més demanades per celebrar el Dia Mundial de la Tapa

Arriba Monk Style, la nova aposta de la cerveseria artesana de The Goover

Els guardons es remunten al seu inici, quan el 2020, en plena pandèmia, la seva creació Cream Ale va obtenir la medalla de plata de la seva categoria al World Beer Awards’20 del Regne Unit, així com medalla de bronze en el campionat de cervesa del Poblenou. Poc després, atès l'èxit, llançaven  la Saison Milkshake IPA, que va ser guardonada amb la medalla d'or al Meiningers’s Craft Beer Festival ‘20 a Alemanya i la medalla de plata al Barcelona Beer Challenge’21. De nou, vist el triomf, presenten aquest 2022 la seva tercera varietat, la cervesa Monk Style, d'estil belga.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by The Goover (@thegoover)

Inspirada en les cerveses belgues d'abadia, han elaborat el seu beure amb un llevat de la regió de Valònia per aconseguir una cervesa amb maltes torrades que aporten tocs d'espècies, caramel, fruita madura i un afinat regust àcid. Des de The Goover detallen que marida bé amb carns, formatges curats, carns de caça, plats picants i curris. També recomanen servir-la a una temperatura d'entre 6 i 10 graus, sempre en un got o copa tipus calis. Elaborada amb llúpols europeus i amb maltes torrades del tipus caramel i pilsner, la Monk Style preveu triomfar com les seves antecessores.

Una cervesa artesana feta a Sabadell i amb guardons internacionals

Precisament, com dèiem, la Saison Milkshake IPA va guanyar el mateix 2020 la medalla d'or al festival alemany, així com la plata en l'esdeveniment del passat 2021 a Barcelona. El secret? La unió de dos estils que donen com a resultat una explosió d'aromes, la base de maltes pale característiques de les cerveses IPA amb llúpols americans en el bullit, que després tornen a afegir-se durant el seu doble dry-hopping. I pel fermentat, s'afegeix llevat Saison amb tocs d'espècies i un últim toc especial: lactosa per donar-li més cos a la cervesa. Marida bé amb plats picants, entrants intensos i formatges com Camembert o Gorgonzola, a més, ens suggereixen que la tastem amb un pastís de formatge.

D'altra banda, la primera creació de The Goover, la Cream Ale, va recuperar l'estil americà que va estar al fil de desaparèixer durant la llei seca dels anys 20. Combina dues fermentacions de dos llevats diferents amb flocs de blat de moro per aconseguir la característica cremositat en boca que li dona nom a aquesta elaboració. A diferència de les seves successores, marida sola i és ideal amb amanides, peixos o carns lleugeres i s'ha de servir més freda, a una temperatura d'entre 3 i 6 graus. Ara la nova Monk Style agafa el relleu per sumar empenta a la gran iniciativa cervesera de Sabadell.