Poc a poc els bombers francesos estan aconseguint controlar els diversos incendis que durant aquesta setmana han deixat rere seu prop de 7.000 hectàrees calcinades i 12.000 veïns evacuats a França.

 

Focs a Bormes-les-Mimosas

No es pot afirmar que el foc es trobi totalment controlat als voltants del municipi de Bormes-les-Mimosas, però en declaracions al diari Le Monde, varis representants institucionals han ampliat informació sobre la situació dels incendis.

Michaël Bernier, cap de Seguretat Civil, ha afirmat que “la situació ha evolucionat en la direcció correcta, però les ràfegues de vent en dificulten l’extinció”.

Per altra banda, François Arizzi, alcalde de la localitat francesa, ha manifestat el seu temor sobre les causes de l’incendi, valorant un possible origen criminal del mateix. A aquesta hipòtesi s’hi ha afegit Edouard Philippe, primer ministre francès, comunicant que s’ha iniciat una investigació per identificar les causes de l’incendi.

També al sud de França, a la zona de Bouches-du-Rhône, s’han aconseguit controlar els tres focus que van cremar prop dels pobles de Peugnier, Carro i Martigues, on encara hi ha dotacions dels bombers en vigilància activa, amb concretament 250 bombers a Carro i 250 a Puegnier.

En aquests incendis de la costa sud de França, 5 bombers van ser ferits pel foc, però no es pateix per les seves vides.

 

Focs al Haut Var

A la zona del Haut Var, al nord de França, també cremen varis incendis contra els que els bombers segueixen lluitant.

Al municipi d’Artigues el foc encara no està controlat, i de moment ja ha cremat prop de 2.000 hectàrees i s’han mobilitzat 400 bombers i 100 vehicles.

A Croix-Valmer l’incendi sí que ha estat controlat, després d’haver cremat 500 hectàrees. Actualment hi ha 60 bombers vigilant.

 

Foc a l’Alta Còrsega

Còrsega també ha patit incendis durant aquests dies, amb 2.000 hectàrees de la illa cremades i 15 policies intoxicats pel fum. Pel que fa a l’estat de l’incendi, aquesta tarda hi ha hagut una revifada degut al vent.

 

Reforç institucional

Edouard Philippe, primer ministre de França, ha comunicat que el Govern francès segueix insistint en l’extinció dels múltiples incendis del país, i aquest matí ha enviat 80 noves unitats de bombers que se sumaran als més de “6.000 homes i dones” que segueixen treballant per extingir els incendis. 

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat