Minut de silenci a Badalona per la mort aquesta matinada d'una dona a mans de la seva parella, que s'ha entregat a la Guàrdia Urbana. Sota una pancara on s'hi podia llegir "Avui som una dona menys", l'alcaldessa de la ciutat Dolors Sabater i la consellera de Justícia, Ester Capella, que avui era de visita als jutjats de la ciutat, han presidit l'acte de condemna a la violència masclista. 

La consellera, l'alcaldessa i els regidors s'han concentrat a les portes del consistori amb un cartell que deia "Alerta feminista".

L'alcaldessa de Badalona ha explicat que la víctima, de 40 anys i de nacionalitat guatemalenca, no estava empadronada a la ciutat i mai havia requerit els serveis socials del municipi: "Era absolutament invisible als serveis de detecció", ha dit. Sabater ha afegit que  "des del punt de vista municipal era una situació que no ens havia arribat per cap costat", i que es tracta d'una alerta "gravíssima". "Amb molt dolor i ràbia contemplem un altre feminicidi a la ciutat", ha manifestat l'acaldessa.

Per la seva banda, la consellera de Justícia ha senyalat que no consten denúncies prèvies de la dona ha detallat. Capella ha lamentat que, malgrat els esforços de les administracions per eradicar la violència masclista, "massa sovint" cal sortir al carrer i guardar minuts de silenci per la violència masclista.

"El masclisme ens interpel·la a tots. Només des d'una societat que sigui conscient que el masclisme mata podrem eradicar la mort de les dones a les mans d'els qui diuen que les estimen", ha reflexionat.