La ministra de Salut, Consum i Benestar Social, Carmen Montón, també té un currículum acadèmic amb algunes irregularitats, sobretot pel que fa al màster en Estudis Interdisciplinaris de Gènere per la universitat Rei Juan Carlos (URJC). Segons publica eldiario.es, hauria començat aquesta formació universitaria quan la meitat de les assignatures ja havien acabat, i la va acabar amb un 8,43 de mitja. Quan Carmen Montón estava cursant el màster era diputada i portaveu d'Igualtat del PSOE.

Montón va fer unes assignatures que ja havien acabat, sis d'un total de 12, on va treure tres excel·lents, un notable i dos aprovats. Un d'aquests excel·lents li va posar el professor i director de l'institut que va organitzar el màster de Cristina Cifuentes i Pablo Casado, Enrique Álvarez Conde. Una altra de les professores de la titular de Salut, Laura Ñuño, també està imputada en el cas Cifuentes.

A diferència de Cifuentes i Casado, Montón ha donat permís per revisar els papers del màster i sí que té una còpia del seu treball de final de màster que ha ensenyat al mitjà digital. La formació de la ministra a la Rei Juan Carlos constava de 12 assignatures més el treball final i un claustre de 23 professors. Només dotze d'aquests docents han accedit a respondre les preguntes de eldiario.es.

A més de les irregularitats en el títol acadèmic, sembla ser que s'han detectat moltes irregularitats que diferencien el tracte donat a la URJC que va rebre la aleshores diputada socialista de la resta d'alumnes. 

El digital indica que la ministra de Salut hauria convalidat assignatures del màster sobre feminisme amb algunes de la seva carrera de Medicina; dues formacions que no tenen cap assignatura equivalent. Una altra dada que no quadra és que les dates del títol no coincideixen amb les de les notes: a l'expedient de notes de Montón hi figura que totes les assignatures es van aprovar durant el curs 2010-2011, tot i això, el títol oficial emès per la URJC té una altra data.