Nou procés judicial contra l’expresident i lladre confés del Palau de la Música. Fèlix Millet declararà aquest dijous, 27 de gener, davant la titular del jutjat d'Instrucció 4 de Granollers, que l’investiga per suposadament haver amagat part del seu patrimoni embargat per pagar els 23 milions d’euros que va sostreure a la institució catalana, amb la seva mà dreta, Jordi Montull, segons la sentència de l’Audiència de Barcelona. Millet, de 86 anys, compleix la condemna des de l'estiu del 2020 tancat al centre penitenciari de Brians 2, a Sant Esteve Sesrovires, i, per tant, la seva declaració es realitzarà per videoconferència des de la presó al jutjat, segons informa el gabinet de premsa del TSJC.

L’alerta d’aquest fet va ser donada pels advocats de la Fundació Privada Orfeó Palau Català- Palau de la Música, els penalistes Marc Molins i Laura Parés, que van encarregar un peritatge del patrimoni embargat a la casa de Millet, a l’Ametlla del Vallès, i el pèrit va trobar a faltar diversos objectes. En concret són: dos ullals de marfil,  tretze figures de marfil de motius animals, dos malls i una altra peça. Millet i Montull van usar diners públics del Consorci i del Palau per pagar-se viatges de luxe, fer reformes a les seves cases, i fins i tot per pagar el casament d'una filla, entre d’altres. També van fer treure als seus treballadors grans quantitats de diners en efectiu des del compte de l’entitat, sense el preceptiu control bancari, i dels quals es va perdre el rastre.

Sense indults

Diumenge es va saber que el govern espanyol ha denegat els indults que van sol·licitar l’expresident del Palau de la Música, Fèlix Millet, i l’exdirector econòmic de l’entitat, Jordi Montull, l’estiu del 2020, quan van entrar a la presó. El Consell de Ministres del 28 de desembre passat els va denegar la mesura de gràcia, sense explicar els motius. El Ministeri de Justícia ho va comunicar l’11 de gener passat a la secció desena de l’Audiència de Barcelona, que és el tribunal que va condemnar-los per l’espoli de l’entitat, i diumenge es va difondre la resolució. Tots dos poden presentar recurs de reposició contra la negativa. Mentre Millet  compleix la condemna tancat en el centre penitenciari Brians 2,   Montull va obtenir el tercer grau la tardor passada i només va a dormir al penal. La fiscalia ha demanat que se li revoqui per haver amagat també el seu patrimoni.

Càstig

En  concretFèlix Millet va ser condemnat a 9 anys i vuit mesos de presó  i Jordi Montull a set  anys i sis mesos de presó, el gener del 2018, sentència que el Tribunal Suprem va ratificar gairebé íntegrament. A més, Millet havia de pagar 4.120.540 euros de multa per blanqueig de capitals i el delicte contra la hisenda pública. I Montull, 2.998.284 euros. A més de la multa, Millet i Montull van haver de retornar els diners que es van quedar al Consorci del Palau de la Música, l'associació Orfeó Català i a la fundació Orfeó Català-Palau de la Música, en total 23 milions d'euros. També els van condemnar a pagar a Hisenda 677.904 euros.

Pel que fa a Montull,  el novembre passat la fiscalia i l'Audiència de Barcelona  es van plantejar denunciar-lo  per haver ocultat que cobrava el lloguer d'un pis al Masnou. Montull va ser condemnat pel cas a  pagar 2,9 milions d'euros de multa i a retornar juntament amb Fèlix Millet 23 milions. Però va dir que només cobrava una pensió de 2.000 euros i que la seva esposa no cobrava res. Per això es va comprometre a pagar 500 euros cada mes. Això no obstant, s'ha descobert que cobrava un lloguer al Masnou que no havia declarat a la justícia. Segons fonts judicials, Montull i la seva dona van declarar en un jutjat divendres passat per frustració de l'execució d'una sentència.