Fèlix Millet ja és a la presó. 11 anys després que esclatés el frau, 2 anys després de la sentència que el condemna a 9 anys i 8 mesos de presó, i amb 85 anys d'edat, avui qui va ser president del Palau de la Música començarà a complir la pena. Millet va confessar un frau de 3,3 milions d'euros. Però la investigació ha enfilat la xifra fins als 35.

Millet ha entrat a Can Brians 2, a Sant Esteve Sesrovires, a tres quarts de set de la tarda en ambulància. A causa de la Covid-19, a l'expresident del Palau se li prendrà la temperatura en un primer control i verificaran la seva identitat. L'escorcollaran a ell i a les seves pertinences. Fèlix Millet quedarà ingressat, de moment, al mòdul d'infermeria i després se li farà una entrevista per determinar quin tractament penitenciari se li practicarà. Això podria durar fins a 5 dies. Millet estarà 15 dies aïllat amb motiu de la quarantena pel coronavirus per evitar possibles contagis. 

La junta de tractament classificarà Fèlix Millet en primer, segon o tercer grau. I el jutge de vigilància penitenciària té 2 mesos per decidir. En el cas que directament se li apliqui el tercer grau, Millet només haurà d'anar a dormir a la presó o bé a un centre sanitari. 

Ara fa un any, Millet es confessava en una entrevista a ElNacional.cat"És totalment injust el que m'han fet". Fèlix Millet atenia la trucada d'aquest diari i relatava tot el que havia fet pel Palau de la Música: "Vostè sap tot el que vaig fer pel Palau? Vaig doblar-ne la superfície, vaig fer el restaurant, vaig fer els vestidors, vaig fer la piscina, vaig fer la sala de reunions... Vaig doblar els metres quadrats d'espai, vaig treure l'església després de pactar, vaig arribar a un acord amb el Bisbat... Ho van declarar Patrimoni Universal de la Humanitat, que al principi no volien, però vaig fer un arreglo amb en Mateu Zaragoza i amb l'Ajuntament, amb en Pasqual Maragall, perquè arreglés els entorns. Vaig fer el cor jove, el cor de noies, el cor de cambra, etcètera".

El 23 de juliol del 2009, quan mig país estava a les portes de marxar de vacances i quan cremava Horta de Sant Joan descontroladament. Quan al Govern de la Generalitat hi havia un tripartit amb José Montilla de president i José Luis Rodríguez Zapatero governava l'estat espanyol. Quan encara no s'havia retallat l'Estatut, punt de partida del procés independentista, i quan els casos de corrupció no esquitxaven Catalunya i el 3% s'havia tapat. Quan l'oasi català encara semblava real, esclata el cas Palau. 

Els Mossos d'Esquadra van entrar al matí al Palau de la Música. El cop al Palau va ser-ho en tots els sentits. Cop a la institució pel saqueig a les seves arques. Cop als fonaments de la burgesia catalana. Cop a la societat i la cultura catalanes. El cop a l'oasi català va ser irreversible. I l'impacte mediàtic, brutal.

La sentència, 8 anys més tard, condemnava i confirmava el frau: Fèlix Millet i Jordi Montull, condemnats a 9 anys i 8 mesos de presó i a 7 anys i 6 mesos, respectivament. A més, multa per a Millet de 4.120.540 euros per blanqueig de capitals i delicte contra la Hisenda pública. I Montull, 2.998.284 euros. A més de la multa, Millet i Montull han de retornar els diners que es van quedar al Consorci del Palau de la Música, l'associació Orfeó Català i a la fundació Orfeó Català-Palau de la Música, en total 23 milions d'euros. També han de pagar a Hisenda 677.904 euros. I CDC va ser condemnada a pagar els guanys que va obtenir de tota l'espoliació, que estan valorats en 6.676.105 euros. El seu extresorer Daniel Osàcar ha estat condemnat a 4 anys i 5 mesos de presó i a una multa de 3.796.555 euros. Osàcar també entra avui a la presó. Jordi Montull ho va fer el dilluns 22 de juny. 

Fèlix Millet va confirmar durant el judici que l'empresa Ferrovial feia donacions a Convergència a canvi d’obra pública. "No ho vaig dir a la meva confessió, però era veritat. Ferrovial em donava els diners i jo els passava a CDC. Jo el detall de les obres el desconec. Les obres que feien era un tema entre CDC i Ferrovial", va confessar el mateix Millet en el judici.

L'expresident del Palau va entrar en el detall de la trama sense problemes engegant el ventilador en un judici que es televisava en directe: "La quantitat a pagar la pactaven Ferrovial i Convergència. Les comissions eren d'un 4%: el 2,5% per a CDC, l’1% per a mi i el 0,5% per a Montull". I va anar més enllà: "Intentar donar cobertura legal als diners extra que cobràvem cada any també va ser un error".