El militar Alfonso Jesús Cabezuelo, un dels membres de La Manada condemnat per abusos sexuals, ha causat baixa a l'Exèrcit, ha informat avui el Ministeri de Defensa.

En l'actualitat, es trobava "per imperatiu legal" en servei actiu sense possibilitat d'assignació de destinació, però les Forces Armades s'han resolt mitjançant un expedient administratiu la pèrdua de la seva condició de militar.

Després de la condemna a nou anys de presó per abusos sexuals continuats a una jove madrilenya en els Sanfermines de 2016, les Forces Armades van incoar un expedient administratiu a Cabezuelo. L'expedient s'ha resolt amb la pèrdua de la seva condició de militar, una resolució que apareix avui publicada al Butlletí Oficial de Defensa (BOD). Cabezuelo va ser condemnat al costat dels altres quatre membres de l Manada el març passat, però al juny es va decretar la seva llibertat provisional sota fiança en considerar-se que el seu arrelament, insolvència econòmica i falta d'antecedents similars reduïen el risc de fuga i de reiteració delictiva, un decisió no compartida per la Fiscalia i les acusacions populars. Al juliol, el Ministeri de Defensa va informar que no assignaria destinació al militar, si bé indicava que no podia evitar la seva reincorporació al servei actiu, amb la qual el soldat recuperava la totalitat del seu sou base.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat