El suport ciutadà a la petició contra de la derogació de la presó permanent revisable a la plataforma Change.org ha pres un nou impuls després que el dilluns, 12 de març, es trobés el cos de Gabriel, el nen de Níjar (Almeria), mort presumptament en mans d'Ana Julia Quezada Cruz, la parella del pare del menor.

Aquesta reclamació, que supera els 2,42 milions de firmes, la van impulsar els familiars de Diana Quer, Mari Luz Cortés, Marta del Castillo, Ruth i José Bretón Ortiz i Candela i Amaia amb l'objectiu d'evitar que el Ple del Congrés dels Diputats aprovi dijous vinent 15 de març la derogació d'aquest tipus de pena prevista per als supòsits d'excepcional gravetat en el Codi Penal.

La Cambra Baixa tramita des del mes d'octubre passat la derogació de la presó permanent. Un tipus penal a què podria enfrontar-se Ana Julia Quezada si, una vegada que conclogui la investigació, és acusada d'un delicte d'assassinat del menor de Níjar.

La majoria absoluta de què gaudia el PP el 2015 el va portar a reformar el Codi Penal per introduir la pena de la presó permanent revisable, una de les mesures estrella de l'exministre de Justícia Alberto Ruiz-Gallardón.

En la legislatura vigent, el PNB va presentar una proposició de llei al Congrés per derogar la pena. La proposta va ser bé vista per la cambra, que va aprovar la idea de suspendre-la. La votació no va ser vinculant per a cap decisió, només va suposar un primer contacte amb el possible inici del procés per eliminar amb aquesta pena.

"Les famílies, alienes a qualsevol ideologia política, ens hem unit en aquesta gran lluita amb l'esperança d'evitar que es vulnerin els drets més elementals de l'ésser humà i que altres famílies hagin de viure el nostre calvari. Per això, avui més que mai, necessitem la teva firma en aquesta petició", subratllen a la campanya de recollida de firmes.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat