La celebració dels 40 anys del Taller de Músics ha tingut aquest dimarts a la nit un final de festa a L'Auditori amb un recital de flamenc de Miguel Poveda. El cantaor ha fet un recorregut per les diferents geografies flamenques i creacions de generacions anteriors, amb alguns dels pals més representatius del flamenc, des dels més festius fins als més profunds. Així doncs, Poveda ha ofert un repertori del cante més tradicional però passat pel seu filtre personal. A l'escenari l'han acompanyat el percussionista flamenc Pepe Motos i la bailaora La Fabi. A més, l'han acompanyat intèrprets com Jesús Guerrero; José Quevedo; Paquito González; Miguel Ángel Solto, Londro; Carlos Grilo, i el director artístic del Taller de Músics, Joan Albert Amargós. Poveda va estudiar precisament al Taller de Músics, d'on han sortit artistes com Sílvia Pérez Cruz, Chicuelo o Rosalía.

El Taller de Músics ha celebrat els 40 anys durant tot el 2019 amb múltiples activitats i concerts, amb els quals ha volgut desplegar el segell distintiu de "l'experimentació i l'amalgama" de les dues músiques que identifiquen l'escola: el jazz i el flamenc.

Entre les accions que han organitzat destaquen la primera edició del Jazz I Am, una fira internacional de jazz celebrada a la Fabra i Coats; la 26a edició del festival Ciutat Flamenco amb el 1r Congrés de Flamencologia i Pedagogia Flamenca, i la recuperació de les 12 Hores de Jazz a la Ronda, al barri de Sant Antoni.