Segons el Servei Meteorològic de Catalunya es preveu que es mantingui l'episodi de temporal marítim de llevant que afectarà a tot el litoral. Les previsions de les pluges indiquen que hi haurà superacions de llindars d'intensitat de pluja (20 litres/m2 en 30 minuts).

Aquestes precipitacions que han estat afectant durant tota la nit l'extrem nord del país aniran avançant cap al sud cap a la Catalunya Central, litoral i prelitoral de Barcelona. Des de migdia i durant tota la tarda es preveu que aquest episodi doni precipitacions importants a tot el litoral de Barcelona, Tarragona i Terres de l'Ebre.

Els xàfecs persistiran durant la nit de diumenge a dilluns a Terres de l'Ebre i aniran localment acompanyats de tempesta i possiblement de calamarsa o pedra petita. Protecció Civil de la Generalitat aconsella no romandre a les lleres, rius i guals i evitar travessar rieres i torrents a les zones afectades perquè, encara que semblin portar poc cabal, aquest es pot incrementar de forma sobtada.

Nit de pluges intenses a les comarques de Girona

La pluja intensa i ininterrompuda que ha caigut en les darreres hores i el temporal marítim de llevant amb fort onatge que afecta les comarques gironines complica la circulació i ha fet créixer el cabal de rius i rieres.

Davant d'això, Protecció Civil manté l'alerta de l'Inuncat, ha recomanat als municipis de l'Empordà, el Gironès i la Selva afectats per les pluges que activin els seus plans d'emergència municipal i demana a la població que s'evitin rius, rieres, passos a nivell i zones inundables.

A conseqüència de les precipitacions hi ha cinc carreteres tallades per inundacions la C-252 a Far d'Empordà, la GI-681 a Tossa de Mar, la GIV-6024 a Cabanes, la GIV-6212 a Vila-sacra i la GIV-6701 a Sant Martí Vell.

Les precipitacions d'aquesta nit han superat els 100 l/m2 al Baix Empordà i també han estat abundants a l'Alt Empordà, Gironès i la Selva, provocant l'augment del cabal dels rius i rieres d'aquestes comarques. Segons Protecció Civil, cal estar molt atents a l'evolució dels rius Manol, Daro, Onyar, la Muga, Tordera i la riera Gotarra.

L'Agencia Catalana de l'Aigua ACA ha informat del creixement del cabal d'aquests rius que pot afectar els trams baixos, guals i fins i tot el desbordament de la llera en algun punt. El cabal pot continuar augmentant si persisteixen les pluges.