Els equips d'emergència han trobat poc després de les deu de la nit el grup de quatre menors que feien muntanyisme i s'havien perdut a la zona del Puig de l'Ofrena prop de Riudaura. Després de buscar-los durant més de cinc hores, els han localitzat "una mica nerviosos" però sans i estalvis. Els joves, que formen part d'un grup d'escoltes, havien d'arribar al Coll de Canes aquesta tarda seguint un Petit Recorregut (PR), i al no fer-ho, els monitors havien donat l'avís als Bombers que han activat la recerca.

El grup desaparegut el formaven tres nois i una noia d'entre 14 i 15 anys. Inicialment, eren deu persones, dos monitors i vuit menors, però en un moment determinat van decidir separar-se i els quatre menors van quedar sols. Els quatre adolescents van seguir un recorregut, i la resta de menors i els dos monitors, un altre.

En veure que avui no arribaven al punt acordat, els monitors han fet marxa enrere per intentar trobar-los, cosa que ha estat impossible. A continuació, han alertat de la desaparició i s'han activat dotacions de Bombers, Mossos d'Esquadra, Agents Rurals i Protecció Civil.

El dispositiu de recerca l'han format deu dotacions dels Bombers (entre les quals hi havia un helicòpter, diverses dotacions terrestres i membres del Grup d'Actuacions Especials (GRAE)), tres patrulles dels Mossos d'Esquadra, membres de Protecció Civil i Agents Rurals. El delegat del Govern a Girona, Pere Vila, també s'havia desplaçat fins a la zona per seguir la recerca.

agents rurals estudi incendi - Carles Palacio
Incendis Agents Rurals: el CSI dels incendis Gemma Liñán