Uns menors, de 7 i 11 anys, porten prop de 48 hores sense poder-se trobar amb els seus pares, ja que uns veïns els impedeixen retornar al pis del barri Gòtic, que havien ocupat. 

Fa uns dies, la família, amb tres fills, van ocupar un pis buit del carrer Còdols 27. Arran d'una denúncia dels veïns, la policia va acudir el passat dimarts a la nit al bloc de pisos per desnonar-los, però una cinquantena de persones ho van impedir en uns enfrontaments que va acabar amb fortes càrregues per part dels agents. Amb tot, aquella mateixa nit la parella va anar a la comissaria amb els Mossos d'Esquadra on hi va acudir amb la filla menor i els altres dos es van quedar a casa. Quan van tornar a l'habitatge, es van trobar que els veïns havien canviat el pany de baix i no els deixaven entrar. 

Solidaritat veïnal

Tal com ha explicat a Twitter la plataforma Resistim al Gòtic, els nens i una companya han pogut sobreviure gràcies als aliments que els hi han propiciat altres veïns alhora que els pares dels menors i l'altra filla que està amb ells, han pogut dormir a cases de persones que els han acollit.

Tal com ha avançat l'ACN, el dimecres es va obrir un procés de mediació en el qual van intervenir els Mossos d'Esquadra, així com representants del districte. En aquest es va arribar un preacord amb els veïns perquè la parella pogués retornar al seu domicili. Per això, els veïns van requerir un informe tècnic que avala que el fet que la família visqui al pis no suposa un risc per a l'immoble, d'estructura o de subministraments, així com que l'habitatge es troba en bones condicions. 

Des de Resistim al Gòtic, però, han denunciat que tot i tenir l'informe tècnic, els veïns segueixen bloquejant l'entrada del matrimoni al domicili.

En aquest sentit, la plataforma ha exposat que si segueixen bloquejant l'accès del matrimoni al domicili, denunciaran als veïns "per un delicte de coaccions". 

Per un altre costat, en el fil de Twitter han recordat que el pis és propietat del fons voltor Cerberus, que té milers d'habitatges buits arreu de l'Estat espanyol. 

"La solidaritat del barri s'acaba imposant a l'egoisme individualista, racista i classista d'uns pocs, i a la inoperància de les institucions", han assegurat des de Resistim Gòtic.