Manuel Murillo, l'home que volia atemptar contra Pedro Sánchez, porta des del passat 4 d'octubre en presó provisional. Aquest veí de Terrassa de 63 anys està acusat de conspirar amb l'objectiu d'atacar el president del govern espanyol i, a més, es podria enfrontar a pena per delictes d'odi, amenaces greus i tinença il·lícita d'armes, municions i explosius.

Vàries persones del l'entorn del detingut l'han definit com un home solitari, amb afició per les armes però "mal tirador". Tanmateix, segons ha explicat aquest dijous el portaveu dels Mossos d'Esquadra, l'inspector Albert Oliva, Murillo estava completament disposat a "sacrificar-se per Espanya" i només demanava suport logístic per perpetrar l'atac.

Alcalde franquista

Una coordinadora territorial del partit d'ultradreta Vox va ser qui va donar l'alerta a la policia, en sospitar que els missatges que el tirador enviava a través d'un grup de Whatsapp tancat de temàtica espanyolista podien traduir-se en més que paraules. Els vincles de Murillo amb l'ultradreta, però, no es limiten a la seva activitat a les xarxes socials. L'acusat és fill de Manuel Murillo Iglesias, l'últim alcalde del franquisme del municipi de Rubí, al càrrec entre els anys 1962 i 1977.

Figura de l'atletisme

L'altra gran afició del franctirador que es desprèn del seu perfil a les xarxes socials és l'esport. Murillo va ser campió d'Espanya dels 100 quilòmetres i una figura de l'atletisme a Rubí a principis dels noranta. Després de deixar l'elit, encara participava en curses populars.

L'arsenal

Els Mossos d'Esquadra van comissar un total de 16 armes de foc, incloent rifles d'alta precisió, en els escorcolls al domicili i al vehicle del detingut. La policia va localitzar un fusell d'assalt militar Cetme, un subfusell metrallador Skorpion vz. 61 i quatre rifles de precisió, i al cotxe guardava dues pistoles, una de les quals estava modificada. Murillo no tenia llicència per moltes de les armes que tenia en la seva possessió i les alteracions que va incorporar en algun dels artefactes per fer-los operatius els converteixen a ulls de la llei en pistoles "prohibides".