Mascaretes, gel desinfectant i distància de seguretat seran algunes de les mesures higièniques de la selectivitat d'aquest any. La Comissió Organitzadora de les Proves d'Accés a la Universitat (PAU) ha presentat un paquet de mesures amb l'objectiu de prevenir el risc de contagi i evitar la propagació del coronavirus. Les mesures, segons han explicat a través d'un comunicat, tenen l'objectiu de reduir la transmissió del virus tant com sigui possible. 

El paquet, que haurà de ser validat pel Procicat, adapta també la realització d'exàmens massius a les noves normes de seguretat sanitària que han dictaminat les autoritats. Així, l'ús de mascareta serà obligatori per l'alumnat, professorat i personal de suport a l'interior del centre docent, inclosos els processos d'acreditació dels membres del tribunal, identificació dels alumnes i realització dels exàmens. A més, abans d'entrar i sortir de l'edifici caldrà rentar-se les mans amb gel hidroalcohòlic. De fet, es preveu que es reparteixin 2.500 litres de solució per les diferents seus on tindran lloc els exàmens.   

Pel que fa a l'hora de fer els exàmens, els alumnes hauran de seure mantenint les distàncies de seguretat de dos metres. D'aquesta manera, es preveu que les aules tinguin una ocupació d'entre una sisena i cinquena part. Una vegada ocupat el lloc, l'estudiant haurà de fer tots els exàmens des de mateix lloc.

Com seran els exàmens?

Els exàmens de la selectivitat es distribuiran en tres franges horàries per dia, segons va explicar Universitats i Recerca fa unes setmanes. Així, durant els quatre dies d'exàmens, es distribuiran amb dos al matí i un a la tarda.

L'ampliació d'un dia de les proves, que es faran del 7 al 10 de juliol, permetrà aquesta nova distribució, de tal manera que les matèries més nombroses de la fase general, tant les comunes com les de modalitat, queden segregades i repartides en tres dies. A més, per evitar les aglomeracions i reduir al màxim les permanències a les instal·lacions, hi haurà també tres franges d'examen per dia: per a tots els estudiants les proves començaran a les 9.00, a les 12.00 i a les 15.00 hores.

 

EN DIRECTE | L'última hora sobre el coronavirus i les seves afectacions a Catalunya, Espanya i el món

MAPA | Els contagis de coronavirus a Catalunya per municipis i barris

MAPES | L'impacte del coronavirus a Catalunya per regions sanitàries

🔴 Segueix ElNacional a Telegram