La candidata del Partit Nacionalista de Catalunya (PNC), Marta Pascal, ha comès un error durant un discurs a Cervera (La Segarra) quan ha assegurat que les Corts catalanes es van reunir a la Universitat de la localitat l'any 1359. Poc després el periodista de TV3 Jaume Freixes l'ha corregit i ha explicat que l'edifici no es va construir fins segles després. 

En el vídeo publicat pel partit a Twitter, es pot observar que Pascal assegura que "aquí darrere meu es van reunir, a la Universitat de Cervera, es van reunir l'any 1359 les Corts Catalanes, símbol d'una manera de fer del nostre poble, que ha estat sempre el consens, el pactisme i el diàleg" . "Aquest any es va crear l'embrió de la futura Generalitat de Catalunya", ha afegit.  Seguidament ha assegurat que "Catalunya no és una comunitat autònoma més que es va crear a partir de la Constitució de 1978, sinó que som una nació que té dret a decidir el seu futur" i ha exigit "al govern del PSOE bilateralitat per aconseguir el concert econòmic”. 

El periodista ha respost el tuit i ha declarat que és "difícil que les Corts Catalanes de 1359 es reunissin a la Universitat de Cervera que va crear Felip V (no molt amic de les institucions catalanes) a principis del segle XVIII, concessió reial que els pobres cerverins han hagut de justificar molt al llarg dels segles", ha explicat.

 

Imatge principal, Marta Pascal davant la Universitat de Cervera / @Som_PNC