Tots els sindicats d'ensenyament s’han unit aquesta tarda en defensa de l’escola catalana. Ho han fet en una manifestació que ha aplegat uns docents professors a les portes de la delegació del govern espanyol a Barcelona. Rere d’una pancarta que duia per lema “Deixeu l’educació en pau, volem educar en llibertat” s’han llençat consignes i crits contra les acusacions d’adoctrinament que pateix l’ensenyament a Catalunya; “nosaltres eduquem, no adoctrinem” o “Tots som docents del Palau”, són algunes de les proclames que s’han sentit.

Durant la concentració s'ha llegit un manifest on s'ha demanat al Departament d'Ensenyament que davant les acusacions d'adoctrinament defensi els treballadors "no només fent acompanyament" sinó "sortint al pas públicament davant falses acusacions d'incitació a l'odi". També s'ha reivindicat la tasca dels professors, "la llibertat de càtedra" i la figura del docent com "un pilar bàsic del sistema educatiu català que no mereix carregar amb acusacions infundades i tendencioses"

Des de Comissions Obreres, el seu portaveu Manel Pulido ha demanat poder “educar en llibertat” i han criticat que el govern d’Espanya “promogui denuncies quan hi ha mecanismes interns per resoldre els conflictes”. Novament han lamentat “l’autocensura” que apliquen alguns centres. “Hem de poder parlar de tot”, ha dit.

Des de l’USTEC, David Córdoba ha reclamat el dret dels professors a fer “el que s’ha fet sempre: educar en valors i en esperit crític” i ha denunciat que “des d’un punt de vista mediàtic sembla que l’escola adoctrini. És completament fals”, ha denunciat.

La setmana passada les associacions de pares i professors van posar el crit al cel davant les acusacions d'adoctrinament que rep l'escola catalana. En un acte conjunt van reconèixer que molts mestres "s'autocensuren" a l'hora de tractar alguns temes per por a possibles represàlies

Aquesta concentració és la primera d'un reguitzell de manifestacions que tindran lloc en el propers dies. Diumenge 3 de juny, a Sant Andreu de la Barca , s'ha convocat un matí d'activitats per defensar la tasca dels professors de l'IES El Palau, investigats per la Fiscalia per haver assenyalat, presumptament, els alumnes fills de guàrdies civils. Diumenge 10 de juny, hi haurà una altra manifestació, aquesta vegada a Barcelona, contra els atacs d'adoctrinament de rep l'escola catalana.